Rumba tävlar högre spår i Ludvika

Husse och Rumba var idag anmälda till högre klass spår i Ludvika. De hade turen att även komma med i prioriteringen. Det var samling kl 9, sovmorgon med bruksmått mätt. Vid lottningen av startordningen drog husse nr 3. Vädret lämnade dock lite att önska. Det regnade men under dagen skulle det klarna upp. Först ut var spåret. Rumba ägnade lite tid åt att leta upp spåret och när hon hittade spåret gjorde hon en fin analys och valde rätt håll. Under själva spårarbetet hittade hon sex av sju små pinnar och slutet. Den pinne som missades tror husse försvann under en sammandrabbning med något vilt. De hade kommit förbi en gran med grenarna ända ner till marken. Där hade Rumba rusat in morrande med rest ragg och ut hade något djur farit med Rumba efter sig. Vad för djur det var vet inte husse för glasögonen var både prickiga av regn och immiga. Rumba hade kommit tillbaka när linan tog slut men koncentrationen på spåret var inte helt hundra på en stund. Runt spåret inom tid kom de.

Tillbaka på klubben stod uppletande på schemat. En kanonfin ruta i trollskog! Rumba plockade in tre föremål på mindre än fyra minuter. Ett fint och stabilt uppletande trots att vi är dåliga på att träna det. Efter uppletandet fick funktionärerna lunch innan det var dags för lydnaden. Vid den här tiden hade regnet faktiskt upphört och solen tittade fram.

Målet på lydnaden var att få betyg på alla moment. Då skulle det finnas en chans på uppflyttning. Med Rumba vet man dock aldrig säkert. Hon tycker att det finns utrymme för förbättringar av moment hon kan. Annars vore livet tråkigt! Sedan är inte alla moment helt hundra befästa heller så vad som helst hade kunnat hända. Nu höll både husse och Rumba ihop och det blev betyg på allt. Sist av allt kördes platsliggningen.

Summa summarum visade det sig vid prisutdelningen att Rumba och husse tilldelats tillräckligt mycket poäng för en uppflyttning till elitklass. Överst på pallen fick de också stå med sina 524 poäng.

Prispallen för dagen

2 Comments

Yvonne E says:

Jätteroligt! Grattis!


Carro says:

Grattis!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *