Yuffie läcker urin, igen…

Yuffie har banne mig fått alla negativa effekter som en tik kan få av en kastrering.

Pälsen blev gräslig redan vid första fällningen efter kastteringen. Alldeles för mjuk och enormt tät blev pälsen vilket gör att vi numera klipper ner henne regelbundet för att ha möjlighet att sköta pälsen ordentligt. Nackdelen med det är att Yuffie blir genomvåt när det regnar, alltid regntäcke på.

Övervikt kan jag inte säga att hon dragit på sig. Yuffie är i fin form kroppsligt. Hon har dock alltid varit en mycket hungrig hund som haft lätt att lägga på sig.

Inkontinens… Yuffie började tidigt läcka urin och har under många år medicinerats med Propaline vilket har fungerat fantastiskt bra fram till för ett par veckor sedan. Jag började se blöta fläckar på platser Yuffie sovit på. I lördags vaknade hon i en jättepöl och jag fick börja morgonen med att riva ur lakanet och torka Yuffie som var blöt på ena hela bakbenet. Klockan fem på morgonen!

Igår ringde jag veterinären och fick en tid på eftermiddagen. Jag mindes nämligen att när Yuffie fick Propaline utskrivet sa veterinären att om inte det fungerade fanns andra alternativ. Nu var det läge för andra alternativ. Innan veterinären kunde skriva ut nytt preparat måste Yuffie kollas upp. Urinvägsinfektion uteslöts grundligt då även en odling gjordes. Idag på morgonen ringde veterinären och meddelade att inget hittats i Yuffies urin utan vi kan påbörja behandlingen med det nya preparatet.

Incurin är ett östrogen-preparat som är lite besvärligare än Propaline att behandla med. En allvarlig biverkning är nämligen att Yuffie kan få anemi, blodbrist, om inte doseringen blir bra. Trixet är att hålla dosen på så låg nivå som det går att ha utan att läckage uppstår. Fördelen är att Incurin fungerar på ett helt annat sätt än Propaline. Yuffie ska tillbaka till veterinären för att ta blodprov om en månad och sedan blir det blodprovstagning var 6:e månad.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *