Lydnadstävling i Torsby

Vi har börjat åka till Värmland för tävlingar. Det ligger relativt nära och har mycket trevligt folk. Igår var det lydnad i Torsby som gällde. Jag hade anmält Sisu och Loova i klass 1 och husse anmälde Eida i startklass. Samling kl 8 för klass 3 och 1 med anmälan senast en halvtimme innan samling gjorde att vi åkte kl 5. Sisu fick jag tyvärr lov att stryka då hon inte löpt klart innan tävlingsdagen.

Loova var superladdad och det var väldigt länge sedan vi tävlade tillsammans. Det har kommit några valpkullar mellan. Nu hoppas jag på att i år kan vi få valpfritt och få möjlighet att tävla lite jag och Loova. Gårdagens tävling gav mersmak och även lite huvudbry då jag har några saker som orsakar onödiga poängavdrag. Rutan är inte helt klar, den misslyckade vi med igår. Loova har ingången där hon går in på min högra sida och rundar mig. Tyvärr har vi på något sätt fått in en stor båge vid ingångar på avstånd och med fart. Det ger väldigt onödiga avdrag på alla moment där Loova ska gå in i fotpositionen från avstånd. Igår fick vi 1,5 poängs avdrag på en annars perfekt inkallning. Jag har en idé som jag ska testa men annars byter jag ingång för dessa avdrag ska vi inte ha. Loova är min tredje hund med denna ingång och den första som ger mig huvudbry. Jag är supernöjd med gårdagens resultat. Med två nollor, Loova hoppade inte, fråga mig inte varför, fick vi 208 poäng och fina betyg. Lite filande på momenten så blir det kanon. Vid momentet runda konen rundade Loova även tävlingsledaren innan hon insåg sitt misstag och kom till mig. Det var svårt att hålla sig för skratt kan jag säga. Loova var väldigt söt!

Loovas resultat

Efter en mycket lång väntan var det husse och Eidas tur. De kom in i ridhuset, påbörjade följsamheten och bröt. Eida var på en annan planet än husse och han tyckte inte att det var någon idé att fortsätta när fröken är på det humöret.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *