Sisu testar ny aktivitet

Sisu är nöjd med sitt jobb. Loova undrar mest om det är nödvändigt att dra.

Vi besökte våra vänner i Örebro under helgen. Marie-Louise har med sin Amos börjat delta i weightpullklubbens aktiviteter. På söndagar har de intervallträning med kedjor och jag tyckte att det var något att prova med Sisu. Loova hängde med som sällskap för dra det vill hon inte. Samtidigt blev det faktiskt bra träning för Loova också även utan kedjor att dra. Sisu fick låna en sele som modifierades i halsen med hjälp av ett buntband. Sedan valdes en lämplig mängd kedjor ut baserat på hennes vikt. Hon skulle börja sin dragweightträning med att dra max 10% av sin vikt. Nu är inte Sisu ovan att dra. Hon har dragit mig både på promenader och på cykel.

Träningen började med uppvärmning utan kedjor och sedan sattes kedjorna på en efter en med tid mellan. Den tyngsta vikten sattes på inför intervallerna uppför en ganska tvär backe. Här fick Sisu faktiskt ta i lite och Loova fick samtidigt träning då hon hellre hade rusat uppför backen. Nu blev det långsamt och kontrollerat uppför. Efter ett antal klättringar plockades lite vikt av så att hundarna verkligen skulle känna att de lyckades. Efter intervallerna fortsatte promenaden. Sista biten helt utan kedjor som nedvarvning. Jag har planer på att fortsätta med detta då det är en ypperlig träning för att bygga muskler. Funderar på teknikspåret i vår skidstadion. Den sista snön ska bara försvinna och jag behöver en bra sele.

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *