Premiärtur!

Träningspasset med weightpull Örebro i början av mars gav mersmak för både mig och Sisu. Jag är helt övertygad om att det är en bra träningsform för musklerna. Dock behövs en lämplig sele. Den vanlig nomeselen ger felaktigt tryck på korsryggen när det som dras ligger på marken. I Örebro var det en husky som hade en kombisele, en nomesele med möjlighet att koppla på en dragdel för lågt drag. Helt perfekt i mitt tycke för vi har behov av fler nomeselar och behöver då inte flera olika selar för vår fys-träning. Sedan tillkom ekonomin, selar kostar en hel del att köpa och vi behöver flera då hundarna är olika i storlek. Jag sydde helt enkelt två selar själv. Det är inte första gången jag syr selar men med erfarenhet av hur selarna ska sitta är dessa två oerhört mycket bättre än de tidigare.

Den grå är Sisus och den blå passar Loova, Märtha och Rumba.

Idag var det dags för premiärturen med vår utrustning efter att dragdelarna blivit klara igår kväll. Kättingarna gjorde jag klart på förmiddagen. Jag hade en sträcka i huvudet jag ville testa med hundarna. Sisu och Loova skulle få dra, lite spännande med tanke på att Loova hittills bara blivit sur när jag bett henne att dra något. Dock gav jag Loova bara en kedja medan Sisu fick tre som mest. Promenaden gick jättebra! En glad och mallig Loova drog sin kätting jättefint. Det fick mig att fundera på passformen på de gamla selarna. Visst blev det lite rörigt ibland när hon och Sisu lyckades kliva i varandras dragdelar på en smal stig men med tanke på att jag hade alla åtta hundar med mig gick det över förväntan. Naaki roade sig med att jaga den första kedjan Sisu fick efter sig. Det var tack och lov inte roligt hur länge som helst. Stigvalet blev dock inte helt optimalt på sina ställen. Två hundar som drar kräver lite bredd på stigarna. Vi satsar på detta en dag i veckan.

Selarna fungerar perfekt!

No Comments Yet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *