2 poäng från uppflytt!

Igår var det äntligen dags för tävling sedan coronan lamslog hela hund-Sverige. Det var riktigt efterlängtat! Mycket bättre träning när vi har ett mål att träna mot. Gårdagens uppgift var högre spår för mig och Sisu samt appellspår för husse och Eida.

Sisu var i bra form och min målsättning var dels att få vara med under hela dagen och dels att få betyg i alla moment. Vi lyckades med bägge delar. Dagen började med spår och Sisu valde tyvärr bakspår när hon hittade spåret. Det gick långt ut i upptagsrutan och vägen dit var lite snurrig. Öva mer på att gå rakt ut från påsläppspunkten och lång sträcka alltså. Väl på spåret gick det som på räls och alla pinnar levererades snyggt in inom tid, 18 minuter tog det att gå 1200m spår. Sisu var inte trött efter spåret utan bara överlycklig. Efter vila på lite drygt en timme var det uppletande. Sisu jobbade väldigt fint under hela tiden som hon har på sig, 5 minuter. Dessvärre hittade hon bara ett föremål. Efter lite vila körde lydnaden igång och Sisu kändes helt fantastisk på planen. Ett dubbelkommando för att få henne att bryta av i framåtsändandet gav oss 7,5 poäng på det och jag var supernöjd. På krypet ställde jag till det genom att inte göra som jag brukar göra vilket orsakade lite missförstånd mellan oss. Betyg fick vi i alla fall. Skallet behöver tränas mer och även att bli tyst men även det gav betyg. Slutresultatet blev en totalpoäng som räckt till uppflyttning men det fattades två (2!) poäng på specialen för uppflyttning. Så himla nära! Känslan under hela tävlingsdagen tar jag med mig, ett team när det är som bäst. Uppletandet måste vi förbättra inför nästa start för då jäklar ska vi bli uppflyttade. Kapaciteten finns där!

Pgispallen – 1:an och 2:an blev välförtjänt uppflyttade

Samtidigt var husse och Eida på hemmaplan för appellen. Med totalt 15 startande ekipage delades gruppen i två grupper och husse hamnade i gruppen som började på lydnadsplanen. Eida har tyvärr fått problem med platsliggningen så den avstod husse. Träning pågår för att få tillbaka tryggheten. I övrigt genomför de lydnaden bra men husse saknade det där lilla extra som Eida normalt har. Det märks på betyget på inkallningen, Eida får avdrag för tempo. Det ska hon inte få om hon springer i sitt normala tempo. Hon tjuvstartade även på hoppet. Spåret gick bra men det blev en pinne bort. När allt var räknat och klart visade det sig att de blev godkända. Det fattades åtta lydnadspoäng till uppflyttningen. Hade Eida inte tjuvstartat på hoppet hade de fixat det. Ibland är inte marginalerna på deras sida.

1 Comment So Far

Marie says:

Snart är ni båda uppflytrade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *