Sammanfattning av 2020

2020 har varit ett mycket märkligt år i skuggan av corona-viruset. 2020 skulle Loova ställas ut och förhoppningsvis få det sista utställningscertet till championatet, så blev det inte när alla utställningar varit inställda. Länge såg det ut som om alla tävlingar skulle vara inställda men 1 juni öppnades det upp och en hyfsat normal tävlingssäsong erbjöds. Så här årets sista dag blir summeringen att 2020 varit ett bra år. Vi har alla fått vara friska och kunnat göra det vi gillar mest, träna och tävla våra hundar.

Yuffie och Kiros har njutit pensionärsliv. De följer inte längre med på mina tidiga morgonpromenader då de tycker att jag går för fort och långt. Långa skogspromenader hänger de gärna med på. Bägge två är friska men lite slitna i sina kroppar. Yuffie fick i somras sövas och sys ihop i munnen men det är det enda missödet som hänt våra pensionärer under 2020.

Rumba var planen att starta elitklass spår under året med tanke på att det kanske är sista året hon är i form för eliten. Nu ville ödet annorlunda. Husse tyckte att Rumba inte var i form och strök henne från den tävlingen hon kom med på. Vi tyckte att hon blev gammal fort och märkligt. Sanningen var en helt annan och Rumba fick under hösten opereras akut för brusten mjälte. Nu är hon helt återställd och tillbaka till sitt normala, galna jag igen. Nytt sikte på eliten nästa år.

Loova skulle som sagt var bli utställningschampion i år men det sket sig. Naturligtvis har hon varit i en fantastisk päls hela hösten. Då tävlingssäsongen såg ut att bli konstig har husse fått tävla Loova i år. De kom med på ett par högre spår men hade lite otur i själva spåret och har tyvärr inte genomfört någon tävling. Nästa år är hon åter min tävlingshund och vi siktar på uppflytt till eliten.

Sisu och jag fokuserade på högre spår och i augusti blev vi uppflyttade till elit spår. Vi startade även lydnadsklass 1 två gånger med ett 1:a pris som resultat. Som grädde på moset belönades vi med en 10:a på fotgåendet.

Eida har under året blivit uppflyttad till lägre klass spår och fått titeln LD startklass. Jag har fått äran att låna fröken av husse under året då han även hade Märtha att tävla.

Märtha har som sagt tävlat med husse och tillsammans har de blivit uppflyttade till lägre klass spår och tävlat lydnad till titeln LD startklass.

Naaki har vuxit upp och utvecklats till en fin kille. Han tränas i både lydnad och spår. Nästa år hoppas jag på både start i appellen, lydnaden och utställning. Röntgen och MH står också på planen för vår lillkille.

Vi önskar alla våra vänner ett gott nytt år och ett riktigt fint 2021 med förhoppning om att vi alla kan börja umgås normalt igen.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *