8 veckor idag!

Idag blir våra små älsklingar åtta veckor och igår var de ut på ett stort äventyr. Ett besök hos veterinären för ögonlysning, vaccinering, besiktning och chipmärkning. Det blev en lång dag då vi fick besöka ögonlysaren i Gävle, två timmars restid enkel resa. Valparna fick rasta och luncha på asfaltsparkeringen i skuggan av silverduken. Det gick bra det också. Två timmar tog det att gå igenom nio valpar samt ögonlysa två vuxna hundar. Tack och lov för en nybyggd klinik med stora besöksrum så det slapp bli för trångt trots veterinär, assistent, jag och min vän som hjälpte mig. Varmt blev det dock! Efter veterinären fick jag och min vän lunch på Ikea i Valbo. Därefter åkte valparna ut i komposthagen för rastning. De var jättesöta där de satt och kollade in trafiken som dundrade förbi på motorvägen med stor nyfikenhet. Sedan rullade vi hem igen. Jag hoppades på trötta valpar som skulle sova gott under hela natten, men icke. Vid 3 i morse satte de igång och vid 5 gav jag upp.

Resultatet hos veterinären blev jättebra, sju ua på ögonen, en lindrig crd och en måttlig crd. Ett pyttelitet navelbråck på en långhårstik och två valpar med en extra framtand i överkäken samt bägge kulorna på plats på två av pojkarna. Den killen som bara har en på plats har jag känt bägge kulorna på tidigare. Sisu och Naaki blev också ögonlysta. Sisu är ua på ögonen och Naaki har kvar sin lindriga ppm iris-iris.

Nu börjar den stora flytten och jag är avundsjuk på mina valpköpare som får dela sitt liv med en av dessa små troll. Det gör ingenting om någon av er ångrar er. 😉 Jag behåller med glädje vilken som helst av dem. Jag är supernöjd med denna kull och säger stort tack till Emma för att jag fick använda Winston. Även Lizzie flyttar hem och det kommer att bli tomt utan henne här. Vi kommer att sakna henne också.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *