Debut i elitspår

Tredje tävlingshelgen på rad och idag var det Sisus tur. Dags för första starten någonsin i elitklass spår för Sisu och mig. Jag fick lite ångest när jag anmälde mig och konstaterade att nu ska det konkurreras med ekipage som jagar SM-poäng. Ja, ja, alla har vi varit nya någon gång. Min målsättning var att få vara med på alla moment under dagen för att få ett kvitto på vad vi behöver jobba mer på.

Direkt vi kom till Borlänge BK påminde jag Sisu om vikten av spårapporterna. Utan apporter skulle det inte bli någon lång tävling. Vid lottningen drog jag startnummer 1. Attans, jag som ville se något annat ekipage på lydnaden innan jag gick in. Jag hade dålig koll på hur lydnaden gick till. Bara att gilla läget och hålla sig till planen.

Skogsarbete först! Sisu hittade spåret men valde tyvärr bakspår. När jag vänt henne tuffade hon runt i spåret och plockade in pinne efter pinne. Tyvärr stupade jag i ett stenigt parti och Sisu fick vackert vänta på mig medan jag kravlade mig upp igen. Jag tror att vi missade den pinnen vi saknade i det partiet. Som vanligt tyckte jag att vi tog det relativt lugnt men det tog bara 18 minuter runt. Jag kan bromsa mer…

Uppletande sedan och Sisu plockade in tre föremål. Hon har problem med föremål som ligger nära då hon letar febrilt långt bak i rutan. Platsliggning var inget problem alls. Vi avslutade det momentet med lite magkli innan vi gick av planen.

Lydnaden kräver mer träning. Fria följet var bra. Inkallningen blev i trav för Sisu vet att det kommer ett stoppkommando. Framåtsändandet åt två håll var inte riktigt färdigt och en funktionär var spännande första skicket. Krypet blev det ett litet missförstånd i vänster vinkeln och tyvärr reste sig Sisu. Skallgivning var Sisu duktig på men det ska vara tyst två gånger också. Det fungerade en gång. Metallapporten hade jag fullständigt glömt bort att träna. Tungapport, hopp och stegen fungerade bra. Totalt blev det 471,5 poäng och ett godkänt resultat. Jag är supernöjd med vår debut i eliten.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *