Åsa spårar med Tifa våren 2008

Vi som står bakom kennel heter Åsa och Kent Haglund. Vi har varit tillsammans sedan 1995 och 2004 gjorde vi slag i saken och gifte oss. Den dagen fick inte hundarna vara med, men annars är det sällan vi är utan våra hundar.

Våra hundar är tränings- och tävlingskompisar. Vi ser till hundarnas förutsättningar och väljer sedan bruksgren efter vad hunden lämpar sig för. Jag (Åsa) brinner för räddningshundar och har prövat två stycken hundar på inträdesprovet för räddningshund, tyvärr har ingen av dem blivit antagna. Min dröm är dock att utbilda en räddningshund någon gång. Jag är aktiv i Mora BK som testledare för MH och korning. Mitt stora intresse för hundars mentalitet tar mig runt om i mellan Sverige som testledare och a-figurant för MH och korning.

Jag påbörjade min hundbana i unga år genom att ta grannens blandrashund på promenader. 1994 kom första hunden in i mitt liv i form av en 4-årig grand danois tik, Vickie. 1995 blev vi ett par och på köpet kom hund nr 2 in i mitt liv, den då 2-åriga tervuerentiken Dixie.

Kent hade tillsammans med sin flickvän före mig silkyterrier innan de köpte Dixie 1993. Ett år senare köpte de en långhårig collietik. När förhållandet tog slut tog Kent med sig Dixie och flyttade ihop med mig.