Planerad kull 2018

Korad Spinoys Midas och Korad LPI LPII LD 1 Turbulens Rumba

Valparna föddes torsdag 7 juni, två hanar och tre tikar. Mor och barn mår alldeles utmärkt.

IMG_1398 600x562

Rumba

KORAD LD 1 LP I LPII Turbulens Rumba

Rumba kommer ur en kull bestående av sex hundar där fem stycken aktivt tävlar i både bruks och lydnad. Två är även aktiva inom rallylydnad och nosework. Fem är godkända på korningens mentaltest. Rumba själv har 404 poäng på korningens mentaltest och är en hund med fyra tassar stadigt på jorden. Hon har en mycket bra av- och på-knapp. En hund som är mycket trevlig att ha runt omkring sig vare sig det är i vardagen eller på tränings/tävlingsplanen.

Rumba själv tävlar i lydnadsklass 2 och högre klass spår. Hon är en mycket spårsäker hund och det är sällan hon missar någon apport. På lydnadsplanen gillar hon verkligen momentet  fritt följ. Hon är som klistrad på sin husses vänstra sida och följer hans minsta rörelse. Rumba har även besökt utställningar lite då och då under sitt liv. Som bäst har hon belönats med excellent med ck och har två cert. Hon är en alldeles lagom tik med en höjd på 57 cm och en vikt runt 20-21 kg.

Rumba har en kull med Ruutipussi Limperi som är född 2016. Av sju valpar har alla sju A på höfterna, sex har ua på armbågarna och en har en tvåa på armbågarna. Detta gör att vi lägger mycket stor vikt vid ledstatusen i släkten hos den hane vi väljer. Vi äger en tik ur den kullen och det är en väldigt trevlig, arbetsvillig fröken. Innan 18 månaders ålder har dottern tagit titeln LD startklass och blivit uppflyttad till lägre klass spår.

Korad Spinoys Midas

Korad Spinoys Midas
Fotograf Helena Leino

Valet av hane till Rumba föll på Spinoys Midas. Midas kommer ur en kull bestående av nio valpar där samtliga har A på höfterna och ua på armbågarna. Majoriteten av hundarna i kullen är tävlade inom någon bruksgren.

Midas själv är godkänd i lägre klass spår och korad på 450 poäng. Midas är en social kille med mycket arbetsvilja och en bra kamplust. Midas började sin brukskarriär som sökhund men efter en flytt tillsammans med sin matte har han fått övergå till spår. Matte beskriver Midas som en miljöstark, trevlig och snäll kille som gör vad som helst för sin kamplek, som är den bästa belöningen.

Vi förväntar oss att denna kombination ger oss valpar som är sociala, arbetsvilliga, miljöstarka med en bra kamplust. Om du tycker att kombinationen låter intressant tveka då inte att kontakta oss.

Vi förbehåller oss rätten till fri prövning av valpspekulanter.