Rumba genomförde sitt MH söndagen den 26 augusti 2012, 17 månader gammal. Hon fick vara en katt bland hermelinerna då hon var enda hund av annan ras på ett MH anordnat av Svenska Collieklubben på Örebro BK.

På det hela taget kände vi igen Rumba genom beskrivningen. Det enda vi saknade var allt ljud som Rumba använder sig av i vardagen. Under beskrivningen var det en väldigt tyst Rumba husse hade med sig. Spökena var det läskigaste Rumba upplevt i hela sitt liv. Hon lämnade helt sonika husse och litade på att han skulle ta hand om saken vilket naturligtvis en modig husse gjorde.

Läs protokollet från beskrivningen här.

Beskrivningen filmades och nedan här kan filmernas ses. Det blev två delar av filmen pga ett overifierat YouTube-konto.

 

Del 1 – fram till och med dumpe

Del 2

5 oktober 2013 gick Rumba mentaltestet som tillhör korningen. Vi var till Ludvika BK och domare var Sune Halvarsson och Kent Andersson. Från att ha duggat lite till och från tidigare under dagen öppnade verkligen himlen sig strax innan det var dags för Rumba. Det märks på filmen att jag står under ett paraply och filmar. Rumba brydde sig inte speciellt mycket utan var sig själv. När varvet runt banan var klart slutade det med ett godkänt test på 404p. Läs Rumbas protokoll, öppnas i nytt fönster.

Filmen från MT’t