LPI LPII Puckolinas Astra
1997-02-05 – 2009-04-23
HD: ua
AD: ua
Uppflyttad till lägre klass spår, tävlad i lydnadsklass III

Astra fick lämna detta liv torsdagen den 23 april efter att ha blivit dålig onsdag eftermiddag. Hon började att kräkas och skaka. Vi tillbringade förmiddagen hos veterinären i Mora men blev skickade till Falun då inte veterinären i Mora kunde ge någon diagnos. Väl i Falun gjordes en ultraljudsundersökning av buken och där kom svaret. Astra hade drabbats av bukhinneinflammation orsakad av en livmoderinflammation som läckte in i kroppen. Det fanns cystor på äggstockarna och urinsten. Då tog jag beslutet att låta henne somna in eftersom prognosen på bukhinneinflammation är dålig och Astras ålder var emot henne. Vila i frid, älskling!

Astra är den valp som vi sparade ur den första kullen. Tanken var att hon skulle få föra arvet vidare men eftersom hon utvecklade skotträdsla med tiden valde vi att inte avla vidare på henne.

Astra är en väldigt intensiv hund, lite väl intensiv ibland då hon har svårt att lugna ner sig igen. Fortfarande vid 11,5 års ålder plöjde hon sig fram när vi spårade precis som när hon var ung.

Astra gjorde sin sista lydnadstävling 3 februari 2008, nästan 11 år gammal. Jag fick då inse att kroppen inte längre klarade av att uppfylla kraven för tävlandet. Synen ger vika och det innebär att Astra får svårt att taxera hinderhöjden vid hopp med apportering. Jag har lärt mig otroligt mycket på Astra. Hon är min läromästare i allt vad hundträning innebär.