Korad Puckolinas Athena
1997-02-05 – 2010-08-11
HD: ua
AD: ua
Ögon: främre Y-söms katarakt(2006-02-10)
Agilityklass 2, hoppklass 1 (2 pinnar), 2:a pris lydnadsklass I

Khela fick somna in under vår semester augusti 2010. Vi hade dagen innan anlänt till Piteå BK där vi planerade att stå ett par dagar och på morgonen vaknade jag av att Khela betedde sig märkligt. När jag kommit till sans insåg jag ganska fort att hon hade fått en ny hjärnblödning. På 10 månader fick Khela tre stycken hjärnblödningar och denna var den kraftigaste av dem. Det fanns dessvärre ingen annan utväg än att låta Khela somna in.

Khela kom tillbaka till oss 2001 då förra ägaren inte kunde ha henne kvar längre. Förhoppningen var att hon skulle gå i avel hos oss då hon är en stabil och trevlig hund. Ödet ville dock helt annorlunda för ett par månader innan den tänkta parningen dog kullbrodern i hjärtfel. Konsekvensen blev att alla avelsplaner ställdes in.

Khela är en sansad hund som dessvärre har utvecklat en stor misstänksamhet mot främmande människor under senare år. Denna misstänksamhet tillsammans med hennes stora vaktinstinkt gör att det inte alltid är helt okomplicerat att leva med henne.

Khela gick tillsammans med min kusin Jennie på ungdomskursen på Mora BK. Khela var Jennies träningshund innan hon fick en egen. Khela älskade att följa med Jennie och hade hon fått välja själv hade hon flyttat till Jennie.

Jag och Khela har framför allt tävlat agility tillsammans. Hon gick i pension sommaren 2007 efter en sista tävling där hon plockade två uppflyttningspinnar i hoppklass 1 tillsammans med en annan förare. En av klasserna vann hon tom!