Gatsby’s Lusie
1990-07-10 – 2000-08

Vickie kom till mig som en omplacering vid 4 års ålder. Hennes tidigare ägare hade blivit sjuk och kunde inte ha kvar henne. Jag hade bara sett en grand danois på bild tidigare och hade ingen aning om att de var så stora. Med tiden insåg jag att Vickie var en liten grand danois. Hon var ca 75 cm hög och vägde bara 50 kg.

Vickie var framför allt sällskapshund men vi åkte även på ett par utställningar, mest inofficiella dock. När jag och Kent flyttade ihop blev Vickie och Dixie kompisar omgående. Deras namn ställde dock till bekymmer. De var för lika, men i gengäld räckte det med att ropa på en så kom bägge.

Vickie kom inte alltid på inkallning dock. Jag minns en dag på sportfältet i Borlänge, bägge hundarna gick lösa. Jag såg en äldre dam med rullator som vi skulle möta och ropade in hundarna för att koppla dem. Dixie kommer snällt, men Vickie vänder sin om och tittar bara på mig. Sedan går hon framåt igen och stryker rullatorn men bryr sig inte om damen och väntar in mig på andra sidan med en min som säger ”Såg du vad duktig jag var!”. Ibland hade man lust att strypa henne men hon var en mycket trevlig hund.