Födelsedag, sjukling och årsmöte

Livet rullar på i det normala höga tempot. Jag skulle egentligen ha uppdaterat bloggen i fredags då vi hade dubbel födelsedag här i huset. Tifa fyllde 11 år och Kiros fyllde 6. Hundarna firade med ett sedvanligt grisöra.

Mor Tifa och sonen Kiros i slutet av oktober 2014

Mor Tifa och sonen Kiros i slutet av oktober 2014

Anledningen till att jag inte uppdaterade var att vi åkte till Örebro. Idag söndag var det årsmöte för collieklubben i Ånnaboda utanför Örebro. Vi passade helt enkelt på att hälsa på våra kära vänner Marie-Louise och Hasse. Det blev mycket trevligt umgänge hela helgen och igår kväll kom även Tifa och Yuffies uppfödare över på middag. Vi hade då bara tio hundar i lägenheten varav fyra var valpar. Inga problem alls, den som utmärkte sig mest var Yuffie som tiggde morötter när vi tittade/lyssnade på melodifestivalen. Bettan blev riktigt nostalgisk då Yuffie liknade sin farmor Alma oerhört mycket. Tack kära vänner för helgen! Årsmötet idag blev även det en trevlig tillställning.

Yuffies farmor Alma – de är fruktansvärt lika Yuffie och Alma

Då återstår bara sjuklingen. Det är Tifa som har råkat illa ut. Vi märkte förra helgen att Tifa luktade hemskt illa ur munnen och när jag kollade henne var det en tand i underkäken på höger sida som var svart och konstig. Jag ringde veterinären direkt på måndagen men fick tyvärr ingen tid förrän nu på torsdag. Sedan har det bara blivit värre och på fredagkväll när jag kollade henne såg jag ett gigantiskt sår i tandköttet. Tifas uppfödare kollade på lördagen och efter telefonkonsultation med en uppfödarkollega som är veterinär tvättade vi rent med koksaltlösning. Med hjälp av tvätt har nu svullnaden gått ner och jag känner mig inte lika orolig längre. Det är inte roligt när gamlingar har problem. Nu blir det fortsatt tvätt efter måltiderna fram till torsdag. Sedan blir det väldigt spännande att se om veterinären här i Mora kan göra något eller om jag blir skickad vidare till Falun.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *