Vänstervarv på bruks-SM

Helgen har tillbringats i Leksand tillsammans med väldigt många fler människor. Det har varit bruks-SM med både deltagare och besökare från hela Sverige. Det var första gången jag var på ett bruks-SM och det var en väldigt trevlig upplevelse. Trots mängden folk kändes det aldrig trångt då det var en stor, välplanerad yta till evenemangets förfogande. På årets bruks-SM arrangerade två brukshundklubbar utställning och det var anledningen till mitt besök där. Naturligtvis passade jag på att shoppa lite hos de säljare som fanns på plats. Jag hade även lyckan att träffa Märthas (P. Märtha af Rumba) pappa Midas (Spinoys Midas) med matte och husse. Supertrevligt! Till utställningen var även Loovas (Karlotta vom Bopparder Hamm) dotter Mirell (P. Miriel) anmäld samt vår vän Marie-Louises hane Amos (Mc Leod’s Hope Rising). Vi hade gemensamt läger i Marie-Louises tält. Loova behövde ett cert till för att bli utställningschampion och jag hade förhoppning om att lördagens domare Jörgen Hindse skulle ge henne det. Han hade tidigare gett Loova ett reserv-cert.

På lördagen var Naaki (P. Birchseed) enda korthåret. Hindse tyckte att han var en stor kille som verkligen kunde röra på sig. Naaki belönades med excellent, ck, cert och BIR! Helt fantastiskt! Efter ett stort tack till domaren var det bara ut i tältet och byta till Loova som skulle in direkt efter de två långhåriga hanarna. Loova är inte sämre än sin son på att röra sig och Hindse är en domare som verkligen håller på vad han gillar och belönade Loova med excellent, ck, cert och BIR. Utställningschampion! Vilka fantastiska resultat på mor och son! Jag hade verkligen inte räknat med cert på dem bägge. Mirell fick excellent utan ck. I finalerna, både bruks-BIS och BIS, blev de inte utvalda till de fyra bästa. Hundarna firade med var sitt grisöra och vi tvåbenta med lite vin på kvällen. Bubbel fanns inte i huset.

Ny domare på söndagen. Denna gång Maritha Östlund-Holmsten. Jag har aldrig ställt collie för henne tidigare och hade ingen aning om vad jag kunde förvänta mig. Naaki först ut. Denna dag fanns även en korthårstik på plats. Mätstickan åkte fram till min lillkille. Domaren blev nöjd med sin mätning och nyfiken som jag är frågade jag vad hon fick. 60 var svaret. Perfekt, det har även varit min uppskattning av hans höjd även om han är mätt till 63 på exteriörbeskrivningen. Efter en massa fina ord tilldelades Naaki excellent, ck och cert. Jag var i chock och superglad. När vi sedan gick in mot tiken blev han även BIR. Sedan var det Loovas tur. Även denna gång tillsammans med dotter Mirell. Loova fick också en mängd fina ord uttalade om sig och hon fick excellent och ck. Amos hade även han fått excellent och ck och fick möta Loova i bäst i rasen. Loova blev BIR. Mirell fick tyvärr nöja sig med very good. I finalerna blev Loova sedan utplockad som 4:e bästa i bruksklass. Superroligt! Helt i chock över helgens resultat åkte vi hem.

Naakis rosetter
Loovas rosetter

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *