Loova hos ortopeden

Igår besökte Loova ortopeden Anna i Falun. En ny, mycket trevlig bekantskap för oss. Hon gick igenom Loova grundligt, tittade på hur hon rörde sig och hade tittat på ct-röntgen. När ortopeden testade rörligheten i sidled på bägge handlovarna syntes det stor skillnad även för mitt otränade öga. Det positiva är att det bara är ligamenten som håller ihop i sidled som är skadade. Då går det att reparera. Hade ligamenten som håller ihop bakåt också varit skadade hade enda alternativet varit steloperation. Ortopeden behövde nya röntgenplåtar på handleden och då även på den friska vänster för jämförelse. Loova fick lugnande och jag tror att det var tio bilder som togs.

På torsdag blir det operation. Loovas skada kommer nämligen inte att bli bra av sig själv. Det är en dagoperation och Loova kommer att få åka hem på eftermiddagen. Sedan följer åtta veckor i stillhet. Det kommer att bli burvila för Loova. Hon får inte hoppa upp och ner i soffa och säng. Jag har en plan med att göra en kompostbur åt henne i vårt allrum. Sedan får jag se om jag ska sova i soffan hos henne. Maten kommer att serveras i snuffelmattan för att ge henne utlopp för någon energi. Jag hoppas även att jag kan ta med henne till jobbet så att jag dels kan hålla koll på henne och dels får hon lite mental stimulans.

Loovas tävlingskarriär är över. Jag ser inte att hopp och inkallning med ställande fungerar med skadan. Det kommer alltid vara försvagat där. Ortopeden beställer en orthos som Loova förhoppningsvis kan ha istället för gips några veckor efter operationen. Den orthosen kommer Loova även få ha på sig när hon ska springa lös. Jag och Loova kommer att börja träna specialsök. Aktivering i form av spår och uppletande kommer också att fungera. Loova får leva ett aktivt liv efter rehabiliteringen.

Loova

3 Comments

Flis says:

Kul med specialsök! Vill försöka få igång en grupp i Mora. Just nu är det jag och Hanna som tränar.


puckolinas says:

Jag och Loova vill vara med efter vår rehabilitering. Under vilan ska vi jobba på grunderna.


Yvonne E says:

Oj oj… Så mycket lagrad energi efter 8 veckor!😂
Det är tur att det finns annat än bruks att aktivera dem med.
Hexa har ju problem med ett bakben, så vi får se vad hon ska få ägna sig åt.
Håller tummarna för att operationen blir bra.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *