Kennels första kull

Allt började 1995 när vi flyttade ihop med var sin hund med oss, Vickie grand danois och Dixie tervueren. Vi flyttade till Borlänge där jag (Åsa) studerade datavetenskap. Det var i Borlänge som de första tankarna på en valpkull föddes.

1997 föddes vår första valpkull och Dixie var mor till valparna. Det föddes 9 valpar men en liten tik hade gomspalt och fick avlivas. En behöll vi själva, Astra. Tanken var att vi skulle fortsätta aveln på Astra men vi tyckte inte att hon höll måttet rent mentalt. 2001 köpte vi tillbaka Khela från en valpköpare som inte kunde ha henne kvar längre. Tyvärr dog deras bror Bacco i hjärtfel vilket medförde att alla avelsplaner på Khela försvann.

Kent pratade länge om att han skulle vilja ha en långhårig collie. 2004 flyttade Tifa in och tanken var att hon skulle bli Kents träningshund. Jag var dock hemma hela sommaren och kunde inte låta bli att börja träna Tifa. Nu är Tifa min tränings- och tävlingshund.

2007 hämtade vi ytterligare en långhårig collievalp från samma uppfödare som Tifa kommer från. Denna valp, Yuffie, är Kents hund till 100%.

2009 föddes en mycket efterlängtad valpkull, vår första collie-kull. Kvar här hemma blev en liten kille, Kiros. Han fick stanna hos oss eftersom vi inte riktigt vågade sälja honom. Han hade ett gräsligt humör och var enormt självständig redan som liten valp. Vi som bara skulle ha tikar, så kan det gå…