Kiros tränar spår men jag har alltid trott att han är en bättre sökhund än spårhund. Han spårar faktiskt för sakerna i spåret och inte för spårets skull. Spåret lossnade väldigt sent för honom också. Jag har slitit mitt hår i ren förtvivlan ibland för i den tidiga spårkarriären slutade spåret oftast i ett sorkhål. Tack och lov har han slutat med det och spårar numera säkert.

Appellen fick vi starta i två gånger. Vid första försöket var det mer spännande med främmande spårläggare och annan spårmark än apporterna. Kiros följde spåret bra men markerade bara slutapporten och då blir inte spåret godkänt. Vi körde lydnaden för att kolla hur vi låg till och slutade med dagens bästa lydnad. Surt var det då att inte ha några poäng med sig från spåret. Till andra gången hade fokuset på träningen legat på apporterna i spåret. Lydnadsbiten fick stå tillbaka men jag förlitade mig på att Kiros visste vad han skulle göra. Andra starten gick i Ånge och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg spårmarken, en klöveräng! Nu vållade inte det något problem för Kiros trots att vi inte har sådana marker att träna på här hemma. Vi blev uppflyttade och hade högst poäng av alla ekipage den dagen.

I maj 2015 debuterade vi i lägre klass spår. Jag avstod platsen då vi ännu inte hunnit träna platsliggning med skott innan bruksprovet och jag ville inte riskera någon annans platsliggning. Kiros är skottfast och platsliggningen är inget problem men jag chansar inte utan träning.

Klass Datum Plats Poäng Domare Kommentar
Lkl spår 2015-05-24 Mora BK 427,25 Curt Sjödén
Elisabeth Jacobsson
Godkänd
Betyg
Akl spår 2013-08-31 Västra Medelpads BK 284,5 Per Gabrielsson
Erik Willner
Uppflyttad!
Betyg
Akl spår 2013-06-08 Edsbyns BK 235,5 Laila Lindgren
Leif Jönsson
Betyg
Kiros och matte tränar framförgående

Kiros och matte tränar framförgående