Rumba

Rumba

Korad SPHII LD 1 LPI LPII Turbulens Rumba

Född: 2011-03-21
HD: A
ED: ua
Ögon:ua

I början av juli 2011 flyttade Rumba hem till oss. Längtan efter en tervueren blev för stor för oss att motstå. Vad det blir av denna lilla fröken är svårt att sia om men det är husse som ska träna henne.

Rumba är en intensiv individ. Det finns bara två lägen, full fart eller sovande. Hon har från första stund ansett att snabbaste vägen upp i soffan går över soffryggen. Om det ligger andra i soffan ser hon väldigt rolig ut när hon försöker balansera på soffryggen. Från det läget springer hon längs med soffryggen till ett ställe där hon säkert kan gå ner. Med tiden har det vuxit fram en fröken som har väldigt lätt för att koppla av när tillfälle erbjuds. Rumba är med oss överallt och bara konstaterar att här ska vi sova inatt. Hon är en mycket älskvärd hund, så lätt att ha att göra med men ändå full av energi och arbetslust.

Rumbas tävlingskarriär har tagit fart och LP1-titeln erövrade hon på tre starter i lydnadsklass 1 under 2013. 2014 har hon blivit uppflyttad till högre klass spår samt tagit tre 1:a pris i lydnadsklass 2. Rumba har startat i de nya lydnadsklasserna efter 2017-01-01 och tagit titeln LD 1. Nu tränas det för lydnadsklass 2 och högre klass spår.

Rumba har även visats på ett par utställningar. Resultatet har varit lite varierande men som bäst har hon fått excellent med CK, cert, BIR och BIS-4 brukshund.

Maj 2012

 

IPOIII VPGIII
Armagnac von Scathach
VPGI
Pastis  von Sirius
VPGI
Scalloway’s Robin
Eryscha v Svitto
IPOI
Akasha von Der Lilienwiese
Yankee du Domaine du Titisee
Zimba von Siefelerberg
Korad LPII
Turbulens Toka
SE BCH Korad LPII SE UCH
Marimick’s Emil
SE BCH Korad
Belgian Joy Cherokee-Cacique
SE BCH Korad SE UCH
Marimick’s Bernanda
Korad SE UCH
Turbulens Sunnan
TJH LPI Korad
Wirwelwinds Dansande-Vargen
Korad SE UCH
Lilla Eklidens Alannah

Mentalitet Bruksprov Lydnadsprov