LPI LPII Springmist’s Spooky Wild Thing
Född: 2007-10-06
HD: A
AD: ua
Ögon: crd lindrig som valp, ua som vuxen
Kastrerades 2014-02-10 pga livmoderinflammation

MH & korning Lydnad Bruksprov Exteriör Galleri

1 december 2007 hämtades den lilla trefärgade fröken som vi döpte till Yuffie. Det visade sig att Yuffie var av en helt annan kaliber än Tifa. Redan första kvällen åkte hon på däng av både Khela och Tifa. Astra väntade en hel vecka men då blev det rejält. Yuffie tog skydd på hyllan i sängbordet. Redan första kvällen visade Yuffie sin självständighet, efter 1,5 timme i sitt nya hem låg hon ensam och sov i sovrummet.

Yuffie är husses träningshund och fokuset ligger på lydnad och spår. Hon är en väldigt intensiv hund och har ibland lite svårt att lugna ner sig igen när hon blivit uppdragen rejält. Vi skämtar här hemma om att Kent sa innan vi köpte Yuffie att han ville ha en collie för han vågade inte sig på en terv men han fick en hund som liknar den unga Astra väldigt mycket. När väl husse vågade sig på en start i appellklass gjordes starten med bravur, uppflyttning till lägre klass spår på fina 291,5p och dagens bästa ekipage med 10-10 på spåret och en kanonlydnad.

Yuffie är en mycket härlig hund som inte bekymrar sig särskilt mycket om vad hon har under fötterna. Under höstarna är det väldigt kul att hoppa sönder isen på vattenpölarna. Hon hoppar jämfota och gräver om vart annat och blir helt överlycklig när hon fått lös en isbit.

Yuffie har under 2014 fått börja med en rallylydnadskarriär. Det hela började med att Kent följde med när Åsa och Tifa skulle tävla i Hudiksvall och för att inte ha tråkigt hela dagen anmälde han Yuffie till nybörjarklasserna som arrangerades. Två kvalificerade resultat blev det även om husse inte visste hur han kommit runt banorna. Vi får se om de fortsätter eller hur de gör. 3 kvalificerade resultat i nybörjarklassen och 1 i fortsättningsklassen har det än så länge blivit.

Springmist’s Walk On The Wildside Walk On Top’s Atlas Old Adam’s Lord Dallas
Madcap’s Belladonna
Alma DKUCH Korad SUCH
Kendrakes Knight Tiger
Korad SUCH
Brighthills Blizzards Blue Bonnie
Korad
Springmist’s Haunted Lady
Korad LP Tjh
Road Racing Assik
LP SLCH
Dantos Baron
Byrilstorp’s American Sweethart
Korad SUCH
Springmist’s Love Me Do
Korad LP SUCH Tjh
Brighthills Black Baron
Korad
Fairlines Trouble In Paradise