Soliga dagar i stugan

Sommaren kom med besked medan vi var i stugan. Vi gjorde upptäckten att vädret var mycket behagligare där under varma perioder än här hemma i centrum. Stugan ligger högt, väldigt högt och det blåser nästan alltid där. Perfekt med automatisk fläkt under de varma dagarna.

Sagoskog längs med stigen som går mot Läde

Sagoskog längs med stigen som går mot Läde

Naturen är fantastisk vid stugan. Det är mycket gran i skogen och högt blåbärsris vilket ger känslan av trollskog. Än har jag dock inte sett några andra troll än mina egna fyrbenta. De få stigar som finns slingrar sig fram mellan stenarna. Man får ha tungan rätt i munnen så att man inte slinter för mycket sten är det att gå mellan. Efter promenaden blev det vila på gården. Hundarna har legat ute i stort sett hela dagarna. Ingen vill ligga inne när man kan ligga ute i gräset, skälla på göken när den stör friden med sitt ko-ko och jaga en och annan bevingad insekt.

Somliga älskar solen mer än andra

Somliga älskar solen mer än andra

Är gräsmattan för varm finns alltid verandan

Är gräsmattan för varm finns alltid verandan

Kvällspromenaden i söndags tog vi i fäboden norra Garberg. Jag fick en fråga tidigare om jag varit upp till Klacken och det hade jag inte. I söndags passade vi på och tog oss upp på Klacken. Jag visste inte vad som fanns där uppe men det visade sig stå ett brandtorn uppe på berget. Utsikten var naturligtvis milsvid och hela promenaden var en skön avslutning på dagen.

Kiros på Klacken

Kiros på Klacken

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *