Inofficiell agilitytävling på Mora BK

Vi tog pojkarna med oss och kollade in den inofficiella agilitytävlingen på klubben. Jag visste att Ronnie funderade på att anmäla sig och Eiko men hur han hade gjort hade jag ingen aning om. En snabb koll på startlistan visade att de både var anmälda och fanns på plats. Ronnie hade ny bil, därför kände vi inte igen den. Om någon vet en dubbelbur passande V70 som är till salu kan ni väl hojta till. Ronnie behöver en då den gamla stålburen inte fick plats i kombiutrymmet på Volvon.

Eiko är högt över hindrena

Eiko är högt över hindren

Agilityklassen hade de hunnit diska sig i innan vi kom. Första hoppklassen blev även den en diskning pga missförstånd i slalomen. I den andra hoppklassen kom de i mål med bara en vägran på slalomen som berodde på att Ronnie ville ta slalomen lugnt och fint för att inte göra samma misstag som i första hoppklassen. Ronnie skulle sedan hem och träna slalom. Resten av hindren var inga som helst problem för Eiko. De kom på en tredje plats i andra hoppklassen. Bra jobbat!

Lexus blir uppläxad av Eiko

Lexus blir uppläxad av Eiko

Vi visste att det även pågick en helgkurs i rallylydnad på klubben. Det blev en väldigt trevlig överraskning att Dennis och Rocksea deltog. Vi höll oss undan för att de skulle få träna i fred men då det var dags för examensprovet i form av en hel bana passade vi på att titta. Efter en varm helg med mycket nytt var det en trött Rocksea som tog sig an uppgiften. Vi som tränat hund ett tag vet att med sådana förutsättningar är koncentrationen hos hunden inte hög. Dennis jobbade fantastiskt bra och bitvis fick vi se en jättefin kontakt och ett bra samarbete dem emellan. Det kommer att bli jättefint med träning. Det blev extra svårt när det var prisutdelning för agilityn samtidigt på framsidan av klubbhuset och rallylydnaden höll till på planen bakom klubbhuset. Kanon Dennis!

Dennis och Rocksea

Dennis och Rocksea

 

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *