Fler utställningar

Jag brukar försöka åka till Sveg och Ljusdal på utställning på hösten när de två, mycket trevliga, brukshundklubbarna arrangerar officiell utställning en dag var samma helg. I år anmälde jag bara Naaki (P. Birchseed) till utställningarna som arrangerades helgen som var. Med som sällskap var även Sisu (Turbulens Sisu) och Märtha ( P. Märtha af Rumba). En liten stuga var också bokad för natten mellan lördag och söndag. Med dagens drivmedelspriser var det samma kostnad som att åka fram och tillbaka. Den stora fördelen med att hyra en stuga var att jag fick sova några timmar mer.

Lördagens utställning var i Sveg. Vädret lämnade en hel del att önska. Det regnade, inga stora mängder men tillräckligt för att en dag utomhus skulle bli riktigt ruggig. Domare var Nina Karlsdotter. Jag hade ingen koll på vilken typ av collie hon gillar. Väl i ringen fick jag höra ”vilket vackert huvud”. Naaki föll henne i smaken! Hon tilldelade honom excellent med ck och som enda hane som kunde ta cert fick han även det. Därmed var lillkillen fullcertad och så snart jag har ansökt kan han titulera sig SE UCH. Naaki blev sedan BIM, slagen av en välbehållen veterantik. Det gjorde då ingenting i vädret att bli BIM. Jag åkte till skidstadion och gick 5 km slingan för att motionera hundarna ordentligt. Min orutin inom utställningsvärlden visade sig och jag missade helt att vi skulle delta i BIS bruksmeriterad. Ja, ja, en lär sig av sina misstag…

Lördagens rosetter

Efter en god natts sömn och en mjukstartad morgon var det dags för söndagens skönhetstävling. Söndagens domare var Kurt Nilsson. Jag hade aldrig träffat honom tidigare. Även han gillade Naaki och tilldelade honom excellent med ck. Certet fick jag tacka nej till med hänvisning till lördagens cert. Även denna dag stod han mot samma veterantik som på lördagen men resultatet blev det omvända. Naaki blev BIR och tiken BIM. Vid finalerna blev Naaki 3:a i BIS bruksmeriterad och oplacerad i BIS. Väldigt nöjd med helgen styrde jag bilen hem sedan.

Naaki har varit omtyckt

2 Comments

Yvonne Ericsson says:

Jätteroligt! Grattis till vacker gosse!
Men, jag förstod inte det där med certet på söndagen?


puckolinas says:

I och med att han fick sitt tredje cert på lördagen får han inget på söndagen trots att han berättigad i och med ck. Tre cert krävs för championat.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *