Eida 7 år

Hipp, hipp, hurra! Eida fyller 7 år idag.

Enligt henne har hon haft en helt värdelös födelsedag. Matte och husse har jobbat. Det innebär liten tuggpinne när vi går på morgonen och efter lunchen blir det fyllda, frysta märgben. Det är standard.

Efter jobbet följde hon mig och mitt gäng ut på klubben. Ingen träning fick hon! Har ni hört vad orättvist! De andra tre fick träna och Eida fick nöja sig med en skogspromenad på 20 minuter. ORÄTTVIST!

Anledningen till den uteblivna träningen är att Eida har en fraktur på den innersta tån på höger baktass. Den skadade tån är ihoptejpad med tån bredvid. Vi ska på återbesök hos veterinären om tre veckor och se om den läker eller om vi måste amputera tån. Skadan är gammal. Vi vet inte när det hänt, men Eida har haltat ömsom vänster, ömsom höger fram hela vintern. Grus har också varit jobbigt. Förra helgen gick det inte längre och på måndagen blev det en akuttid hos veterinären för röntgen.

Födelsedagsbarnet med sin tejpade tass

2 Comments

Lena Hedlund says:

Hej. Jag har en bc som haltar när han kliver upp men sedan går som vanligt. Haltade hon hela tiden? Har varit till veterinären men dom hittade inget fel.
Stort grattis i efterskott till 2åringen.


puckolinas says:

Under vintern har hon haltat ibland men då på ett av frambenen, troligtvis för att hon avlastat bakbenet. Hon har däremot varit väldigt ovillig att gå hela vintern. Innan jag åkte till veterinären var hon blockhalt och använde inte bakbenet alls.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *