Rumba röntgad

Idag var det husses tur att åka till Falun och besöka djursjukhuset. Jag försökte faktiskt få tid till både Tifa och Rumba samma dag men det gick inte. Därför blev det en tripp till Falun två dagar i rad. Synd om Rumba blev det direkt på morgonen. Hon fick ingen frukost!

Jag hade förvarnat husse om att tervar kan vara lite svåra att söva då de ska hålla koll på omgivningen och vägrar slå sig till ro. Rumba var dock ett undantag och somnade fort. Det tog även tid för henne att vakna. Det känner jag inte igen från de andra tre tervarna vi haft. Rumba kanske är färgad av att leva tillsammans med collie. En annan anledning kan ju faktiskt vara att de ändrat medlet de använder. Tifa blev väldigt dålig i magen igår efter sin sövning och det har hon aldrig blivit tidigare. När vi drog ut tanden på Tifa blev hon inte dålig i magen så då måste ett annat medel ha använts. Måste nog kolla upp det där lite bättre, kanske höra med Rumbas uppfödare när jag pratar med henne nästa gång. Det är inte roligt med dåliga magar och kan jag undvika det är det bra.

Nu är det upp till SKK att bedöma röntgenbilderna. Jag gissar att det sker nästa vecka då husse även betalat avläsningen idag. Inget att fundera på, det är ju som det är.

Lek med mig!

Besök oss på www.puckolinas.se

5 Comments

Yvonne E says:

Håller tummarna för ett bra resultat!
Intressant att du skriver om dålig mage efter drogningen… Cindra blev ju jättekass i magen när hon var till vet. och omskött i munnen. Det har inte hänt förut. Nu har hon ju iofs bara drogats två gånger tidigare.
Troy blev också dålig efter röntgen.
Vet du vilket medel som användes?


puckolinas says:

Tyvärr vet jag inte vilket medel de använde men ska maila och fråga Falun. Tifa blev nyss sövd när framtanden drogs ut och då tror jag inte att hon blev dålig i magen. Återkommer i denna fråga med ett nytt blogginlägg när jag vet vilket medel som användes.


Carro says:

Håller tummarna


Yvonne E says:

Jag ska kolla med vet. här vilket medel han använde på Cindra.
Blev inte Rumba dålig?


puckolinas says:

Nej, Rumba blev inte dålig. När Kiros blev så himla dålig sa den veterinären att det var morfin i. Den gången han fick annat klarade sig magen bra.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *