Jo då, vi lever…

Jag är inne på min andra semestervecka av tre och som vanligt är det mycket på gång under semestern. Förra veckan påbörjade vi takbytet på gäststugan till sommarstugan. På halva taket har vi hunnit byta ut råsponten. Nu är den andra delen kvar till lördag. Kent jobbar nämligen så det finns ingen tid till takarbete under veckorna.

image

Kent på taket

I torsdags vaknade jag till ljudet av backande lastbilar och tänkte att det var tidigt att börja grusa vägen före sju på morgonen. Ljudet fortsatte väldigt länge också… När jag efter sedvanlig morgonmys med hundarna klev upp såg jag tre stora brandbilar i korsningen utanför tomtgränsen. En sommarstuga ca 200m från oss brann och brandkårens tankbil åkte skytteltrafik förbi oss och fyllde tanken i sjön. Totalt fem brandbilar och en ambulans hade haft utryckning förbi oss och vi har inte vaknat. Hela byn var visst också vakna före oss och väldigt nyfikna. Vi trodde ett tag att stugan stod bredvid autobahn, make till trafik har vi aldrig sett där. Eftersläckningsarbetet pågick fortfarande när vi lämnade stugan vid 19-tiden på kvällen.

image

Midsommar tillbringades i Örebro hos Tifa och Yuffies uppfödare. Vi var sex personer och tio hundar. Trevligt umgänge och god mat samt mycket prat och skratt under både fredag och lördag blev det. Träning av hundarna blev det också på lördagen och en långpromenad på söndagen innan vi åkte hem igen.

Nu är jag och hundarna i sommarstugan igen. Efter disken väntar en långpromenad i skogen.

2 Comments

Carro says:

Skönt att höra att ni lever. Jag började nästan tro att det hade hänt något. Kul att Kent har fått jobb


puckolinas says:

Bara jobb över sommaren men ändå…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *