Träningsträff med våra valpköpare

Vår målsättning är att ha regelbundna träningsträffar med våra valpköpare och idag var det årets premiär träff. Vi blev fyra valpköpare, jag och Kent. Bägge Yuffies barn deltog också även om det inte blir regelrätt träning med de små är det nyttigt att vara med. Min gissning, som inte ens är vild, är att det var två trötta valpar som åkte hem. Våra vuxna hundar var trötta de också.

Lekande valpar

Ronnie med Eiko och Moa

Upplägget var annars att vi hade valt ut en två-tre moment som vi ville träna på och sedan tog vi en hund i taget. Ronnie och Eiko tränade på framförgående och hopp-sitt. De var i början av träningen och ville ha lite tips på inlärning. Tina och Kim ville mest ha störningen med hundar på planen. Kim kan ibland bestämma sig för att lämna matte och springa till andra hundar istället till mattes stora förtret. Det normala när de är hos oss och tränar är att Kim sköter sig ypperligt och idag var inget undantag trots att valparna var störning så gott det gick.

Tina och Kim

Husse och Yuffie blev kommenderade i tre moment ur lydnadsklass 2 av Tina. Alltid bra att nyttja andra röster till kommenderingen. Linförigheten var hyfsad. Yuffie släppte och nosade på en fläck, samma fläck vid två tillfällen och satt något snett vid höger halt, annars såg det bra ut. Yuffie har blivit lite märkvärdig efter sina valpar och har börjat strunta i husse emellanåt på lydnadsplanen. Något för husse att jobba på… Rutan var klockren och under fjärrdirigeringen blev det ett dubbelkommando i första skiftet, annars var även det perfekt.

Även mig och Kiros fick Tina kommendera under momenten linförighet, läggande under gång och inkallning. Linförigheten var inte särskilt bra men jag hade inte heller min normala gångstil så jag tar på mig det. Läggandet har jag inget att klaga på. Inkallningen hade en rejäl fördröjning innan Kiros kom på vad han skulle göra. Anledningen till det var att han lade sig ner bredvid mig innan momentet började och då blev han tveksam när jag satte upp honom igen men det positiva är att han inte blev passiv utan startade utan dubbelkommando om än med fördröjning.

Husse och Rumba såg jag ingenting av för då hade jag gått in i klubbstugan för att sätta på kaffe. Efter fikat tog vi en platsliggning. Kiros låg i början och blängde på Kim men Kim nonchalerade honom helt och då slutade Kiros med det och fokuserade på mig istället igen.  Inte helt nöjd med hur han blängde på sin bror men han slutade med det i alla fall…

Tack för idag!
Det var jättekul att se er alla. Bara vädret hade kunnat vara bättre. Ömsom regn och ömsom sol, därför inga träningsbilder för det regnade då.

Besök oss på www.puckolinas.se

 

3 Comments

Carro says:

Tack själva. Här är det en liten herre som har sovit större delen av kvällen. Bilresan hem gick bra, han reste på sig ett par gånger i buren men lade sig fort igen


puckolinas says:

Skönt att det gick bra i buren.


Tina says:

Tack från oss också. Kim skötte sig riktigt bra i bilen hem. Inget darrande bara flåsande. Nu har han sovit i flera timmar


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *