Bakslag…

Idag har Tifa ont i sitt knä igen. Det började redan igår på kvällspromenaden medan jag tränade ett moment i rallylydnaden. Vi tränade på vägen hem för jag är noga med att Tifa ska vara varm i kroppen innan jag börjar med övningar som kan slita på knäet. Hon fick lekbelöning efter en jättebra repetition och när hon då kom tillbaka till mig haltade hon.

Jag vet inte om momentet snurr under gång belastar mycket på höger knä. Tifa ska snurra ett varv åt vänster vilket gör att höger bak är det ben som driver runt bakdelen antar jag. Jag är inte i en sådan position att jag riktigt ser hur Tifa rör benen men jag vet att hon gärna snurrar på ett bakben om hon tycker att en vändning ska gå fort. Det borde dock innebära en högre belastning på vänster bak då det är det benet hon snurrar runt på. Tål att funderas på…

Annars har aktiviteterna varit normala under veckan. Vila måndag och tisdag, 30 min skritt i blåbärsris på onsdag och vattentrask torsdag. Sitt-stå övningar ett par dagar och sedan rallylydnad både torsdag och fredag kväll. Det vi mer tror påverkar är löpet också. Sista löpveckan för Tifa nu. Jag ska inte göra så många upprepningar av snurren på ett träningspass hädanefter och bara träna den en gång i veckan. Bara att anpassa sig till vad Tifa klarar. På fredag ska vi till Falun och träffa sjukgymnasten. Spännande att se hur Tifa fixar vattentrasken då.

image

Tifa som busig valp

5 Comments

Carro says:

Hoppas att hon fort blir bättre


puckolinas says:

Det verkar som om det släpper fortare än innan vi började med all träning. Hon går hyfsat uppför trappen utan så mycket konstiga skutt. Lite lugnare träning ett par dagar ska nog lösa det.


Yvonne E says:

Håller tummarna för att det ger sig snabbt. Cindra kniper med tassarna för sin lillasyster.


Marie-Louise says:

Hoppas på posetiva besked. Å inte ska man tjuvträna på snurren så där,hihihihi


puckolinas says:

Vad då tjuvträna?
Framförhållning kallar jag det.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *