Alla sätt är bra

Jag jobbade sista timmen igår hemifrån. Brandlarmet i byggnaden byts ut och en elektriker borrar nya hål i väggarna för det ändamålet. Under kontoret finns ett litet hotell med ca 35 rum. I varje rum ska det borras fem hål. Ljudet transporteras alldeles för bra i väggarna upp till kontoret. Elektrikern hade lika gärna kunnat stå bredvid mig och borrat för det låter lika mycket. Resultatet blev i alla fall en gräslig huvudvärk och jag gick hem för att jobba klart för dagen. Skönt när det går att göra på det viset.

Medan jag jobbade fick hundarna var sitt märgben. Jag tar dem direkt från frysen och tre hundar tar sina ben för att uppsöka en plats där de i lugn och ro kan gnaga. Tifa däremot gillar INTE djupfrysta märgben. Det är bara när hon får älgben som hon tar dem frysta för de är tydligen så goda att hon inte kan motstå dem. Nu var det bara en vanlig kossa som fanns i frysen och då är inte Tifa så väldigt intresserad. Jag vet att hon låter benen tina en bra stund innan hon börjar gnaga och i vanliga fall brukar hon precis börja gnaga när jag tycker att det räcker för denna gång.

Igår testade jag något nytt. När Tifa ratade benet tog jag det och värmde det i mikron en stund. Tifa vimsade runt under tiden och tyckte att det var märkligt att hon blev utan ben. Det brukar inte hända… När benet efter en liten stund började lukta kom hon som ett skott och stod med tindrande ögon bredvid mig som passade mikron för att benet inte skulle bli för varmt. Direkt jag bjöd henne benet högg hon det med hela munnen. Ni skulle sett blicken på henne. Det var verkligen hennes ben och ingen skulle få ta det. Nu var de andra fullt upptagna redan av sina godsaker och brydde sig inte alls om Tifa som vankade runt och inte riktigt visste hur hon skulle göra med benet. Efter en stund insåg hon att ingen annan var intresserad av hennes ben och lade sig ner för att gnaga hon också.

Jag tyckte att det var väldigt skönt att hitta ett sätt att få Tifa att gnaga märgbenen också. Alla sätt är bra så länge de fungerar! Att köra märgben i mikron får jag fortsätta med tydligen. Jag provar samma sak nästa gång jag plockar fram dem. Nu ligger de i frysen igen. Ett märgben hos oss tuggas på två gånger i alla fall. Hundarna brukar få ha dem 30-45 min och de gnager intensivt under den tiden. Måste nog städa bort lite gamla ben också. Det ser ut som om vi bor på en begravningsplats ibland när hundarna har hämtat alla gamla ben ur hundarnas leklåda. Yuffie hämtar ben när vi äter och vill ha byteshandel. Rumba provsmakar många ben ibland innan hon väljer ett som duger att gnaga på.

Älskade Tifa

Besök oss på www.puckolinas.se

1 Comment So Far

carro says:

Oj vilken fin bild på Tifa. Gamla märgben som ligger lite överallt är ett fenomen som även det här huset är drabbat av.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *