Kloklippning

Nyfriserade baktassar

Ibland när jag klipper klorna på hundarna funderar jag verkligen på hur länge sedan det var sen jag gjorde det sist. Igår funderade jag verkligen och konstaterade att det gått alldeles för lång tid sedan sist. Jag brukar försöka klippa en gång i veckan men just nu kan jag inte ens minnas när jag gjorde det förra gången. Klorna såg ut därefter också.

Igår ägnade jag säkert 45 minuter med att klippa klorna på hundarna. En efter en får de komma upp i sängen och lägga sig på rygg för klippning och ordentlig genomgång av tassarna. Sax och kam följer också alltid med och igår var det Rumbas tassar som fick lite frisering. Nu är tassarna på henne söta och små utan päls som spretar åt alla håll. Om jag håller mig till planen och klipper en hunds tassar varje gång jag klipper klorna blir de friserade var fjärde vecka. Det brukar bli bra till vintern när snön vill fastna mellan trampdynorna. Kiros brukar bli klippt på annat ställe också, allt för att det inte ska lukta så mycket kiss.

Efter en kloklippning blir det alltid dammsugning. Klorna sprätter åt alla håll och kanter när jag klipper. Om inte dammsugaren får äta upp klippet är det en liten röd hund som smaskar i sig det. Undra om det är en terv-special? Astra och Khela gjorde likadant men jag tycker inte att colliebollarna äter upp det.

2 Comments

carro says:

Här finns det en collie som äter upp kloklipp, måste komma från Monty alltså=) Försöker också klippa klorna en gång i veckan, bayrarna är dock inte mitt ansvar.


puckolinas says:

Eller så minns inte min förvirrade hjärna att våra collies också äter gärna. Minnet är som bekant kort…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *