En vit morgon

Vi har fått ett litet puderlager med snö!
Faktiskt snöade det nu på morgonen när jag tog morgonpromenaden med hundarna. De var alldeles stolliga som de alltid blir av den första snön. Rumba fick för säkerhetens skull finna sig i att gå kopplad och tur var väl det när Yuffie drog som en avlöning efter rådjursspår. Tifa hängde på och jag fick stopp på dem efter ca 30m. Spåret var rätt så färskt men inte tillräckligt för att Yuffie skulle få syn på något rådjur för då hade det varit kört. Synretning med rådjur är svårt för Yuffie, det fungerar ju så bra att valla runt dem.

Yuffies rygg strax innan hon hoppade in i bilen igen

Hundarna blir alltid så upplivade av den första snön. Jag tycker också om den första snön. Det är väldigt mörkt och detta lilla snölager räcker för att ge lite ljus i mörkret. Mer än detta behöver vi inte förrän vi kommer in i december men mer troligt är att det inte blir kvar någon längre tid. Tack och lov satte husse på vinterdäcken i måndags när han var utan jobb.

Hundarnas livlighet fick vi prov på igår eftermiddag då vi åkte ut för att träna på klubben direkt efter jobbet. Tifa var väldigt het och jag hade ett vilt klapprande med tänderna bredvid mig. Hon ville bara mer och mer och mer… Det är kul att träna med henne när hon är på det här humöret även om jag måste köra ur henne lite innan vi kan träna vettigt. Svårigheten är att jag måste ha förstånd att avbryta träningen i tid och det är enormt svårt för mig. Nu blev det tränat ganska mycket men det verkar idag inte vara något problem med ryggen.

Kiros var även han kanonfin och vi tränade fria följet med fokus på vänsterhalter samt explosiva starter. Att få med sig rumpan i vänsterhalterna är lite besvärligt men ett par gånger blev det jättebra. Bara nöta på, funderar på lite boxträning inomhus för att få bättre bakdelskontroll.

Yuffie hade även hon varit väldigt mycket på vilket ledde till en hund lite för långt fram i fotpositionen samt lite ljud. På Rumba märktes det inte att hon hade tränat lydnad kvällen innan för husse fick börja med att leka ur henne lite energi innan han gick på stegen. Eftersom Rumba saknar hämningar var det med hjärtat i halsgropen vi gick till stora stegen när mellanstegen gick bra. Inga problem för henne att gå på stegen alls. Höjden är inget problem och hon har en fin kroppskontroll. Husse ska bara se till att hon tar det lugnt på stegen. De två sista gångerna gick jättebra.

Snöfall med mobilkameran – inte helt optimalt att använda men jag tyckte att det blev lite roligt

1 Comment So Far

carro says:

Oj vad med snö ni fick. Här kom det bara lite som fort försvann. Roligt att det går så bra med er träning och framförallt att Tifa är så bra i kroppen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *