Lata människor

Tidig morgon idag, husse skulle börja jobba fem vilket innebar uppstigning strax före halv fem. Efter att jag lämnat honom på jobbet fortsatte jag och hundarna ut i skogen för morgonpromenad. Det blev en fyrtio minuter lång runda och jag önskar mig en vettig pannlampa. Med en liten ficklampa blir det begränsad sikt och risken att snubbla på rötter är överhängande. Det blev en mycket trevlig runda med Rumba i midjebältet då hon inte får springa lös den tiden på morgonen. Vild jakt på rådjur vill jag inte ha. De andra tre var lösa och det var första gången på tre veckor Tifa fick gå lös på promenaden. Hon var lycklig men höll sig ganska lugn.

Nästan tillbaka vid bilen ser jag att det kommer en till bil. Jag kallade in mina lösa hundar och hör sedan att det kommer lösa hundar. Det var alltså en lat, idiotisk människa som rastade sina två hundar med bil. Vad är det för mening med att ha hund om man inte ens kan anstränga sig och gå med sina hundar? Jag hoppas att människor som rastar hund med bil kör på sin egen hund och får betala dyrt. Att det är olagligt verkar inte folk här omkring bry sig om för jag tycker att jag stöter på fenomenet alldeles för ofta. Kapitel två, §15 i SJVFS 2008:5 säger:

15 §  Hundar får inte bindas vid motorfordon om inte en speciell uppbindnings-
anordning anbringas till fordonet. Uppbindningsanordningen ska vara utformad så att
fordonet inte kan lämna platsen utan att  anordningen först avlägsnas. Hundar får
heller inte rastas eller tränas med hjälp av bil.

Nu såg jag aldrig registreringsnumret på bilen för kvinnan fick väldigt bråttom att få in hundarna i bilen och backa ut från vägen. Hade hon fortsatt rakt fram emot mig hade jag lagt registreringsnumret på minnet och ringt min vän som är polis och gjort en anmälan.

Stolt över mina egna tre hundar blev jag i alla fall. Yuffie stod helt stilla ca fem meter framför mig och bara blängde på hunden som kom skällande. Kiros stod bredvid mig och skällde tillbaka. Tifa gjorde en kort skenattack som fick den andra hunden att vända och sedan kom hon tillbaka till mig. Hon bröt direkt jag ropade in henne. Attityden på både Yuffie och Tifa var inte att leka med. När hundarna skötte sig så bra lät jag dem gå lösa tillbaka till vår bil men dock i närheten av mig.

1 Comment So Far

Carro says:

Mycket underligt beteende.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *