Nöjda hundar

Nu har vi nöjda hundar här hemma. En klubbkompis hade bokat ridhuset en timme för hundträning och vi passade på att vara med. Med en temperatur på -16 var inte motivationen stor att roa hundarna utomhus. Det visade sig att vi blev hela sju ekipage som tränade i ridhuset.

Med Tifa tragglar jag förtvivlat fotgående på höger sida. Vi håller fortfarande på med ingången. Den blir antingen vid min högra sida men inte bredvid utan 90 grader rakt ut från mig eller så provar Tifa på den normala vänstra sidan. Idag var jag så taskig att jag ställde mig vid ridhusväggen och det enda alternativet som var kvar var min högra sida. Det kommer nog en dag då polletten trillar ner. Vi har bara 8 års normalt fotgående att kämpa mot…

Tipsee target

Kiros var överladdad och hade superkul. Framförgående är huvudmomentet för tillfället. Jag använder mig av en target och än så länge har vi bara kommit till att gå till targeten och dutta på den med nosen. Vi har köpte en ny target och den ser ut som en clownnäsa. Fördelen är att den ska ställa sig upp igen om hunden är våldsam men Kiros lyckades välta den flera gånger idag.

Husse tränade bägge sina hundar och han var nöjd med träningen. Rumba fick två pass och andra passet vågade husse jobba med henne lös trots att det bitvis blev trångt mellan hundarna. Störst svårighet var när chihuahua-blandisen Shanti gjorde en inkallning ett par meter bredvid Rumba. Då var hon bra sugen på att springa efter sin lilla kompis.

Yuffie hade också tränat bra. Det enda jag såg var en fin ruta och platsliggningen. Enligt rapport hade Yuffie varit bra på hugget. Nu ligger alla fyra utspridda i huset och sover. Själv ska jag ta en tur till återvinningen och sedan veckohandla.

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *