Ännu en helg till ända

20130308_191927

Fronten på vår nya bil

Jag förstår då inte alls varför tidens hjul snurrar så fort. Ibland har jag fullt upp med att bara hänga med. Om vardagarna går fort är det inget alls mot vad en helg gör. Vi inledde helgen med att jag gick lite tidigare från jobbet och vi åkte till Falun för att titta på en bil. Det blev kaffe och te på macken i Jungfrurondellen. Där hade vi sådan tur att vi sprang på Tina, matte till Tifas son Kim. Naturligtvis passade vi på att pussa lite på Kim och hans lillebror Theo, en 7-månaders sheltie. Ja, Tina, vi skulle framför allt titta på bilen men det slutade med ett köp. Om sanningen ska fram var vi inställda på köp men inget är bestämt innan vi sett bilen, provkört den och förhandlat pris. Husse fick äntligen sin Volvo V50 som han tjatat om jag vet inte hur länge. Anledningen till att det blev en till bil var att vi faktiskt är i behov av två bilar. Det blir lite jobbigt för husse när jag tar bilen till Boden på parningsresa. Bilen är en diesel och den har faktiskt en låg skatt trots dieseln samt en härligt låg förbrukning. Den är dock lite liten för alla hundar men i nödfall går det har vi sett i helgen och ska samtliga hundar med tar vi den stora bilen.

Lördagen började med appellkurs för husse och Rumba. Efter att de kommit hem och fått i sig lite lunch packade vi en ryggsäck med fika. Därefter åkte vi ut och tog en promenad i skogen med fikapaus i solen vid vändpunkten. Promenaden gick helt och hållet i Tifas tempo. De andra tre sprang lösa och alla blev nöjda. Det var helt underbart att sitta i vårsolen och njuta av värmen. På hemväg stannade vi på klubben för träning av de tre som inte tränat tidigare under dagen. Även Tifa fick ett pass. Jag måste passa mig för att träna Tifa för länge. Det är väldigt lätt att tiden rinner iväg då Tifa tycker att det är kul och jag njuter av att träna min prinsessa. För hennes kropp tror jag dock att tio minuter åt gången oftar är bättre än en längre tid mer sällan. Kiros fick träna fritt följ med fokus på vänstersvängar. Jag plockade lite övningar från rallylydnaden för Kiros har lite svårt för bakdelskontrollen och blir lätt frustrerad när vi tränar vänster. Nu fungerade min plan klockrent och vi fick till ett flertal bra vändningar med korrekta bakdelsrörelser som jag fick belöna. Sedan blev det lite hoppträning på högre höjd. Jag tyckte att Kiros var lite loj i höstas men i lördags var han smidig och gjorde kraftfulla hopp över 70cm. Husse tränade Yuffie och det blev fokus på tiden mellan momenten.

Fikapaus i solen

Fikapaus i solen

Även idag söndag har det blivit hundträning. Tifa fick vara utan idag och hon klagade högljutt i bilen. Yuffie och husse tränade fritt följ med extern belöning. Kiros fick träna apportering och framförgående. Det tar sig riktigt, riktigt bra. Rumba tränade budföring på lång sträcka. Lilla fröken tycker att det finns roligare saker att göra än att springa mellan oss. Sedan blev det träning av framförgående. En plan för framtida träning blev upplagd för det momentet.

2 Comments

Carro says:

Kent har alltså slutat röka=) Visst var det det som krävdes för att han skulle få sin v50?


puckolinas says:

Tack för att du påminde mig. Jag hade förträngt det lilla kravet. Jag får påminna honom om den detaljen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *