Premiärspår för Rumba

Vi kunde inte hålla oss längre. Trots att snön fortfarande ligger ganska djup i skogen lyckades vi hitta ett ställe där i alla fall en bit bestod av barmark. Rumba och Kiros skulle få var sitt spår. Rumba fick den delen som var mest barmark då det var premiär för denna säsong för hennes del. Husse gick ut spåret till Kiros och det var ett normalt appellspår. Tvisten var att första halvan var väldigt snöig. Jag fixade Rumbas spår och det blev 300m långt i en liten krumelur för att få plats på barmarken.

Efter 40 minuter plockade jag ut Kiros. Glädjande började Kiros spåra redan på väg mot spåret. Det hör absolut inte till vanligheten. Kiros spårade fantastiskt! I snön gick det lite långsammare än på barmarken. Alla apporter plockades in. Första vinkeln var han ute på en rejäl kontroll men fortsatte rätt efter kollen. Andra vinkeln var en mindre koll och betydligt mer säkerhet från Kiros sida. Mer vinkelträning för grabbens del men oj vad skönt att han spårar så fantastiskt fint.

Rumba var väldigt ivrig och gick tidvis i början med hög nos. Tack vare den höga näsan missade hon både första och andra vinkeln. Första vinkeln hittade hon rätt efter lite virr men i den andra lyckades hon få vittring på apport nr två. Naturligtvis genade hon i det läget. Efter att hon hittat apporten spårade hon som en klocka. Mer vinkelträning för fröken också men av en annan anledning än för Kiros. Spåret gav mersmak för husses del. Hoppas att mer snö har försvunnit till nästa helg.

Yuffie och Tifa fick ett pass lydnadsträning på klubben efteråt. För Tifas del var det backa i högerhandling som gällde. Bakdelen ville gärna fara iväg åt höger men det gav ingen utdelning. Även bakdelskontrollen i högerhandlingen börjar fungera, träningen har givit resultat. Vi siktar på start i avancerad klass i maj.

Yuffie och husse jobbar på det där momentet som är mellan alla moment på ett lydnadsprov. Yuffie vill gärna hitta på något eget mellan momenten och så kan det inte vara på tävling. De rena momenten är inget problem för fröken.

Spårskogen

2 Comments

Ida, Rover & Bentley says:

Kanske träffas och köra lite vinkelträning tillsammans när snön försvinner? 🙂


puckolinas says:

Låter som en mycket bra plan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *