Rallylydnad

Igår gjorde jag och Tifa våra sista starter i avancerad klass. Vi behövde inte fler resultat i klassen för att få fortsätta upp till mästarklassen men då vi redan var anmälda passade jag på att träna tävling. Vi åkte till Fagersta kennelklubb och enligt PM var det samling och banvandring ca 14.00. När vi var mellan Hedemora och Säter ringde Marie-Louise och undrade var vi var. Då var förmiddagens nybörjarklass klar. Det blev ett rejält glapp mellan klasserna och tur var väl det för enligt arrangörerna hade det kommit en rejäl regnskur efter prisutdelningen i nybörjarklasserna. Under hela eftermiddagen höll sig regnet undan tack och lov.

Resultatet av gårdagens starter blev ytterligare två kvalificerade resultat i avancerad klass för oss. På första banan fick vi 91p kvar och kom på en tredje plats. Dock kändes inte rundan så bra. Både Tifa och jag var disträ och inte riktigt på hugget. Nu tyckte tydligen domaren något helt annat men jag blev påmind om ett annat blogginlägg jag läste. Känslan på en tävling är mer värt än poängen var hela resonemanget runt och det är så rätt. Igår infann sig inte den rätta känslan hos oss som ekipage och då spelar det ingen roll att det var ett av våra bästa resultat i avancerad klass. Jag var inte helt nöjd med vår insats i alla fall.

Andra starten gick betydligt sämre. Fast jag tror att Tifa tyckte det var roligare för hon hittade en rolig hare i frestelsen. Hon lämnade mig och nosade på leksaken som låg där. Det har hon aldrig tidigare gjort så denna leksak var helt klart spännande. 73p och en 4:e placering blev resultatet.

Nu siktar vi på start i mästarklass i augusti tror jag att det var. Ännu en tur till Fagersta men då är det brukshundklubben som har tävling. Annars skickade jag idag in ansökan om RLD A titeln. Blanketten har blivit liggande hemma en stund och helt plötsligt gick det väldigt fort att få resultaten registrerade på SKK.

Tifa på rallylydnadstävling

Tifa på rallylydnadstävling

No Comments Yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *