Vilken helg!

Det är bara lördag eftermiddag och jag sammanfattar redan denna helg med orden vilken helg! Det har stått tävling på schemat för tre av våra hundar denna helg. Vi har varit hos Edsbyns BK både fredag kväll och idag lördag. Meningen var att vi skulle haft husvagnen med oss och stannat i Edsbyn över natten men kylskåpet i husvagnen ville inte riktigt fungera och bli kallt. Då fick vi åka fram och tillbaka två dagar istället.

Fritt följ

Fritt följ

Fredag kväll var det Yuffie och husse som startade i lydnadsklass 2. Husse var lite smått nervös då Yuffie inte hängt med i fria följet de sista tävlingarna i fjol utan stannat kvar och husse bröt de tävlingarna. Nu har allt känts mycket bra på träningarna och det var dags för test.

De gick ut med startnummer 3 och direkt vid platsliggningen väckte Yuffies frisyr uppståndelse bland publiken. En kommentar var att hon såg ut som en sfinx när hon låg på platsliggningen 😀 Husse behövde inte vara orolig alls! Yuffie var taggad och ville verkligen vara med på dagens tävling. Hon skötte sig fantastiskt fint. Första missödet kom vid rutan, momentet är inte färdigt och husse fick kommendera två gånger då Yuffie först stannade precis framför rutan. Momentet efter är apportering och det är inte Yuffies favoritmoment. Hon såg sin chans och sprang till rutan ytterligare en gång. Totalt sett fick de ihop 165p, ett 1:a pris och totalt en 2:a placering i klassen. Domarens kommentar på helheten var tjusigt.

Sfinxen på platsliggningen

Sfinxen på platsliggningen

Idag lördag var det Kiros och Rumbas tur att köra appellspår. Efter en natt med få timmar sömn klev vi upp vid 5 för att hinna äta frukost och åka till Edsbyn. Natten blev kort pga studenter som firade hela natten lång. Varför måste det vara stor fest när vi ska kliva upp tidigt? Festen var inte slut när vi klev upp.

Vi var bara fyra startande kvar av sju, åtta från början. Det var en hel del avhopp pga löp fick vi höra. Lottningen blev helt onödig för vi drog nummer som motsvarade de på deltagarlistan. Jag följde min normala tradition och drog startnummer 1, Maria från Gagnef-Floda 2, Kent fick 3 och en tjej från Edsbyn 4. Det roliga var att av fyra startande hundar var två collie. Iväg direkt till skogen för spår.

Jag var nervös inför spåret. Lydnaden visste jag att Kiros kan bra men spåret kan bli lite hur som. Kiros var spårsugen och drog iväg bra men gick rakt över första pinnen. Jag plockade upp den för jag har svårt att lämna pinnar som jag ser. En rundning i första vinkeln för att vara helt säker på vart spåret gick och sedan iväg. Kiros började sedan leta efter pinne nr två och jag försökte stötta honom men till slut tog han beslutet att pinnen inte fanns där och gick vidare. Då såg jag att pinnen låg ett par meter längre bort men inte heller den markerade Kiros. Bra tempo på Kiros resten av spåret och han hittade slutpinnen. Det var inte roligt med bara en markerad pinne för det innebär ett icke godkänt spår. Det skulle inte drabba Kiros utan han fick både kamp- och godisbelöning som vanligt. Ovanligt att Kiros inte markerar pinnarna men någon gång ska vara den första för allt.

Rumba for iväg mot spår nr 2 när det var hennes tur men med lite bromshjälp från husses sida kom hon på vilket spår som var hennes och tog upp sitt eget. Första pinnen levererades snyggt, första vinkeln blev lite snurrig men reddes ut åt rätt håll, andra pinnen missades men andra vinkeln var fin och slutpinnen hittades. Jubel och belöning fick även lilla fröken innan vi packade ihop och åkte tillbaka till klubben.

Rumba i framförgåendet

Rumba i framförgåendet

Jag hade bestämt mig för att köra lydnaden för att kolla var Kiros befann sig i träning och med facit i hand kan jag säga att Kiros kan momenten i appellklassen. Budföringen gick kanonfint och han satt till och med rakt hos mottagaren. Framförgåendet gick han som om han aldrig gjort annat med en spikrak första halt. Apporteringen blev jag lite retad för av husse och Maria. De undrade om jag skulle kasta apportbocken till Kina. Den rullade långt iväg efter att den landat. Jag var så himla nöjd efter vår lydnad att det då kändes riktigt surt med en pinne för lite i spåret. Kiros fick ihop 235,5p på lydnaden och budföringen vilket är riktigt, riktigt bra. Vi får göra ett nytt försök i appellen med lite mer träning först.

Husse och Rumba gjorde också en finfin lydnad. Sämst gick framförgåendet där husse på andra sträckan fick ta till ett extra kommando för Rumba höll på att stanna innan det var dags. På det hela taget en mycket fin debut av Rumba i officiella sammanhang som ledde till 273,25p och uppflyttning till lägre klass.

5 Comments

Yvonne E says:

GRATTIS till er alla fem! Även om Kiros missade på spåret, så var det övriga jättebra. Hade det inte varit appellen med domare som tittar, så… 😉


Tina och Kim says:

Grattis. Kul att det gick så bra.


Ingrid says:

Grattis till finfina resultat för allihop! Ibland har man tur och klarar sig trots att prestationen är lite tveksam. När jag tävlade Salsa (Rumbas mormors mor) i appellen så promenerade hon runt spåret utan att spåra många meter, men hon höll riktningen hyfsat och hittade alla pinnarna och vi fick godkänt. Det känns lite orättvist i jämförelse med en hund (som Kiros) som spårar hela vägen men inte hittar tillräckligt många pinnar.. Bättre lycka nästa gång!


Bailey & Bettan says:

Grattis till fina resultat trots en del missar. Men det bådar gott inför framtiden 🙂


Carro says:

Grattis!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *