Roadtrip till Örebro

I fredags efter jobbet åkte vi till Örebro. Kiros var anmäld till lördagens utställning på Örebro BK. Det kändes lämpligt med den utställningen samtidigt som vi hälsade på våra vänner och även uppfödare. För att alla hundar ska få plats i bilen har vi byggt om den lite. Husse skruvade ut baksätet, lade ner ryggstödet som blev kvar samt fixade till ett lämpligt galler av det gamla gallret som vi hade i bussen när vi hade den. Det blev kanonbra! Enda nackdelen är att vi inte får plats med någon packning att tala om utan får resa med lätt packning. I fredags blev det en kylväska med hundmat och lite till samt en väska med våra saker. Husse lyckades fästa det mot gallret också för att undvika att det ramlade runt.

Lexus har hittat en lämplig plats att sitta på. Yuffie klagade inte.

Lexus har hittat en lämplig plats att sitta på. Yuffie klagade inte.

Vi kom till våra  vänner strax före nio och fick en härlig långpromenad medan hundarna bekantade sig. Våra tyckte att det var skönt att sträcka på benen efter ca fyra timmar i bilen. Sedan blev det fika och snack till Marie-Louise råkade titta på klockan och sa oj då. Rumba gillar skarpt att komma till Örebro. Det finns så många roliga leksaker! Först hittade hon en groda i leklådan. Det tog en stund innan hon kom på att den lät också. Då snodde Yuffie leksaken för den blev jätterolig tyckte hon. Rumba dök i leklådan igen och kom upp med en kossa som naturligtvis lät den också. Vi hade en orgie i olika ljud ett tag och jag skrattade så att jag grät. Vi blev tvungna att ta bort leksakerna för att få en syl i vädret igen.

Lördagen ägnades åt utställningen. Kiros blev utställd som valp och bara exteriörbeskriven vid 2,5 år. Jag är inte helt road av utställningar men är av åsikten att en hund ska ställas ut några gånger under sitt liv för att få en bedömning. Kritiken blev väl ungefär som väntat. Kiros är inte stans snyggaste hund men han är mattes älskade pojk med ett fantastiskt temperament. Mest roligt var att Kiros var lika stor som sina medtävlande hundar. Hemma ser han väldigt liten ut bredvid sin mor. Han fick ett good av domaren och kritiken kommer senare på hans sida.

Bildbevis på att vi varit på utställningen
Fotograf: Marie-Louise Muhr

 

Åskådare en bit bort
Jag tror att Lexus håller på att sätta sig. Han ser inte klok ut på bilden…

På lördag kväll blev det sedan mat ute hos Bettan och en massa valpmys. Trötta valpar är det mysigaste som finns för då kan man sätta sig på golvet och få alla valpar i knä. Jag hade dock en stor valp vid namn Jimmie i knäet också men det var lika mysigt det. God mat, trevligt umgänge och massor med prat innan vi åkte tillbaka för kvällsrastning av hundar och läggdags.

På söndagen blev det träning av hundarna. Spår för Kiros och lydnad för resten blev det. Kiros gick fullständigt vilse på spåret så det lämnar jag utan fler kommentarer än, svårt med ovan terräng. Han spårade som en klocka till första vinkeln men sen gick det åt skogen. Bara att sela av och gå tillbaka till bilen… Tifa tränade på ett moment till mästarklassen, Lexus fick mest leka runt och jag testade lite grann. Yuffie och Rumba fick en ordentlig genomkörare av husse. När hundarna var nöjda och trötta lämnade vi dem i lägenheten och åkte till Ikea. Halkskydd till badkaret stod på vår önskelista. Snart är det dags för ett bad för Lexus!

3 Comments

Yvonne E says:

Låter som en mycket givande helg!
Domarna får säga vad de vill, vi har ju den vackraste hunden i alla fall! 😉
Har ni semestergäst (Lexus)?


puckolinas says:

Semestergäst och semestergäst, vi har för tillfället delad vårdnad med Lexus husse medan hans matte är sjuk.


Carro says:

Skönt att allt går så bra. Saknar Lexus men vet att han har det bra


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *