Årskrönika

Så var vi vid den här tiden på året när det gångna året ska sammanfattas. Rent spontant har vi haft ett fantastiskt 2013!

Tifa

Tifa har fått må fantastiskt bra detta år trots en livmoderinflammation som orsakade en akut operation. Tack vare en observant matte kunde livmodern opereras bort innan hon blev dålig. Som inte det räckte på skadefronten konstaterades en luxerande bogled och det blev ett par månaders vila men det verkar ha  läkt ut och orsakar inte längre Tifa några problem.

På tävlingsfronten har vi startat i rallylydnaden ett flertal gånger och har under året erövrat både RLD A och RLD M titlarna. Från rallylydnadens nybörjarklass till mästartiteln på 1,5 år, hon är väldigt go min lilla Tifa. Nu fortsätter vi tävla i mästarklassen till Tifa säger att hon inte vill längre.

Yuffie

Yuffie blev söt i sin snagg

Yuffie

Yuffie har inte gjort mycket på tävlingsfronten i år. Hon har startat lydnadsklass 2 två gånger och fått ett 1:a pris bägge gångerna och därmed även LPII-titeln. Däremot fick hon sommarfrisyr i maj då vi lät en kompis raka av henne pälsen. Det tyckte Yuffie var väldigt skönt under sommaren.

Kiros

Kiros har startat appellen två gånger. Första gången glömde han bort att plocka pinnarna i spåret och med 0 på spåret blev han inte ens godkänd. Det var väldigt surt med tanke på att han hade dagens bästa lydnad… Andra gången fungerade både spår och lydnad vilket gav oss uppflyttning och dagens bästa poäng. Vi testade även en start i lydnadsklass 2 och det resulterade i ett 1:a pris. Sedan har killen även visat si i utställningsringen och där fått bedömningen excellent.

Förmiddagens prispall

Rumba överst på prispallen

Rumba

2013 måste nog ändå ha varit Rumbas år. Hon har påbörjat sin tävlingskarriär och det med lysande resultat. Först med appellstart och uppflyttning till lägre klass. Sedan tre starter i lydnadsklass 1, 1:a pris i samtliga starter och därmed LPI-titeln. I oktober gick hon sitt MT och blev godkänd med 404p. I november blev det utställning och exteriörbeskrivning. Med very good på utställningen och en godkänd exteriör kan hon numera titulera sig Korad.

På det personliga planet har vi haft förmånen att få låna Yuffies son Lexus under en längre tid. Han är en mycket trevlig hund och det var bara trevligt att ha honom hos oss. Den andra stora saken är att vi köpt vår fäbodstuga under hösten. Nu önskar vi er alla ett riktigt gott nytt år och ett bra 2014.

Stugan

Stugan

2 Comments

Carro says:

Gott nytt år!


Yvonne E says:

Gott Nytt År!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *