Uppdatering om Rumbas tass

Nu har vi varit till veterinären idag, jag och Rumba. Veterinären var väldigt säker på att något hade trängt in i tassen genom såret ovanpå och nu blivit instängt när såren läkt. Naturligtvis tyckte även jag att vi skulle öppna upp och se om det kom ut något. Sagt och gjort, Rumba blev sederad och när hon sov gott hamnade hon återigen på bordet. Ett litet snitt senare avslöjade ingenting! Ut rann rött, fint blod utan minsta spår av var eller inkapslat skräp. 1 – 0 till Rumbas onda tass.

Nästa steg i utredningen var ett par röntgenbilder. Veterinären trodde inte att det var några problem med skelettet men för att vara på den helt säkra sidan ville jag gärna röntga tassen. Samtidigt skulle vi få se om det fanns någon främmande kropp i tassen som orsakade bekymmer längre in. Två bilder senare var vi inte klokare alls. Benen var fina och bägge bilderna var helt rena, inga spår av vare sig fraktur eller främmande föremål. 2 – 0 till hältan.

Då återstod bara antibiotikabehandling och veterinären hämtade en spruta samt recept. 10 dagar med antibiotika ska nu få verka samtidigt som Rumba får vila vidare. Skulle inte heller detta lösa problemet tyckte veterinären att vi skulle kolla tassen med ultraljud där man kunde se mindre främmande föremål än vad röntgen fångade. Vi får helt enkelt se vad som händer under de kommande dagarna.

På den positiva sidan är i alla fall att tassen inte var skadad. Jag plockade ner kompostburen nu på eftermiddagen för det gör inget om Rumba hoppar upp och ner i sängen. Hos veterinären köpte jag även fyra nötrevben som jag tänkte hundarna skulle få gnaga på någon dag. Inte idag för Rumba har varit så himla trött efter veterinären och jag vill inte att hon ska bita sig i tungan.

2 Comments

Carro says:

Oj så konstigt. Hoppas att antibiotikan fixar till det så ni slipper mer oro och veterinärbesök


Yvonne E says:

Knepigt… men bra att det inte verkar vara någon skelettskada.
Håller tummarna för att antibiotikan tar bort hältan!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *