Tasstarget eller nostarget

Efter allt som hänt har jag nu tagit itu med träningen igen. På agendan för Kiros står rutan, krypet, fjärrdirigering och vittringsapportering. För Tifa blir det mycket fotgående på både vänster och höger sida blandat med moment hon tycker är jobbiga, bl a backa tre steg vid sidan.

Igår fick Tifa träna på backa under språngmarsch på vänster sida. Nu är det inte så att hon ska backa medan jag springer utan det blir språngmarsch till skylten och där blir det backa under normal gång för att sedan direkt starta springande igen. Det är lite svårt om inte Tifa har koll på sin bakdel och det har varit hennes svaga punkt under hela karriären. Vi får träna vidare helt enkelt. Idag har vi tränat samma sak men varierat sidan Tifa varit på. Jag förstår inte varför backandet fungerar bättre på höger sida bara. I och för sig har jag tränat mycket bakdelskontroll på höger sida men det borde vi ha gjort även på vänster sida under alla dessa år av träning. Jag kanske gör något annorlunda eller så skärper sig Tifa mer när hon är på höger sida för att hon tycker att det är svårare, vem vet.

För Kiros del plockade jag fram tasstargeten idag. Min plan är att börja använda den ordentligt i rutan. Jag tänkte att jag skulle träna galopp till tasstargeten men stötte direkt på ett litet problem. Någonstans i träningen har jag lyckas förvandla vår tasstarget till en nostarget! Kiros såg jätterolig ut när han tryckte nosen mot musmattan när jag inte tyckte att han skulle plocka upp den med tänderna. Ja, ja, bara att börja om igen och se till att mina belöningskriterier är rätt denna gång. Det blev bara en lite längre väg innan jag kan använda den i rutan men vad gör väl det.

Det är spännande att träna hund!

2 Comments

Yvonne E says:

Våra sötnosar är för roliga! När jag började träna ”håll fast apporten” inomhus, så körde jag varianten med godis i ena handen och apporten i den andra. När Troy tröttnade på att han aldrig fick någon köttbulle, så började han dutta mig i ansiktet. Kunde inte hålla mig för skratt och sedan har han tagit till det när han inte riktigt vet vad han ska göra.
Är det ni som ska ha Yran eller M-L o Hasse?
Vi ses på söndag.
GRATTIS till din och Tifas utmärkelse!


puckolinas says:

Yran ska bo hos Marie-Louise och Hasse. Det blev pensionärshem där. Vår flock är fulltalig även om jag gärna tagit Yran om vi haft plats.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *