Säsongsstart på tävlingsfronten

Tidig uppstigning blev det i morse. Vi startade från stugan och målet var Sveg för lydnadsprov. Husse hade planen att kolla hur långt Rumbas träning kommit i klass 2. Han såg dagens start som ren träning. Jag ansåg Kiros hyfsat vältränad och hade förhoppning på ett 1:a pris. Sedan kan allt hända, det är djur vi samarbetar med.

image

Rosett utdelad för första placeringen

Vi skulle köra lydnadsprogrammet först och sedan avsluta med platsliggningen. Tänk att jag är förtjust i det upplägget. Det känns som om risken för problem på själva platsliggningen blir mycket mindre när hundarna fått ladda ur på lydnaden först. Husse och Rumba hade äran att få starta först av de tre ekipagen i 2:an. De började jättefint men vid rutan började det strula till sig lite. När sedan husse skulle ta apporten tappade han den. Hoppet tjuvstartade Rumba på och vid fjärren drömde hon sig bort så pass att hon missade första skiftet till sitt. Totalt sett ett 2:a pris på 155p och då saknas 20p pga tjuvstarten på hoppet. Husse vet nu vad som behöver tränas innan nästa start.

Rosetten ovan är alltså min och Kiros. Jag var helt säker på att det tredje ekipaget skulle få mest poäng. Kiros kändes lite seg. Jag tog ut honom ur bilen för tidigt tror jag. Husse tyckte att han gick fint med bland annat det snabbaste läggandet han någonsin sett på Kiros. Väldigt mycket strul med avsluten på momenten var det idag. På fyra moment har vi kommentaren avslut. Lite att fila på för oss tillsammans med fotgåendet som känns lite slarvigt. Fjärren var han inte helt säker på men utförde i alla fall det bra. 172,5p och ett 1:a pris, det saknas nu bara ett till LP. Det är då det brukar börja gå troll i tävlandet.

image

Rumba-style

Jag vill verkligen slå ett slag för den lilla brukshundklubben i Sveg, Östra Härjedalens BK. Det är alltid trevligt att åka dit och faktiskt ganska nära. Jag tror att det är 14 mil från Mora. Det blåste kallt idag men stämningen på klubben värmer gott.

3 Comments

Tina och Kim says:

Grattis


Yvonne E says:

Grattis!
Håller med om trollen när det är ett 1:a pris kvar. Cindra började nolla ett moment på varje tävling. Och det var olika moment varje gång! 😉 Jag höll på att bli galen.
Men så ska det inte bli för Kiros och dig!


Carro says:

Grattis!
Härligt med bra resultat både för dig och Kent


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *