Jodå, idag blev det spår

Äntligen blev det dags att inviga nomeselen som jag sytt till Kiros. Idag hade jag både selar och pinnar med mig. Problemet idag var att jag inte mådde bra. Magen hade krånglat hela natten och under dagen kom och gick det. Jag var med andra ord inte riktig i form för fyra spår egentligen men jag kände att hundarna behövde det. Det fick bli lite korta spår och för tre hundar blev det spårupptag. Yuffie fick ett spår med flera spetsvinklar på ca 300m. Rumba fick bara träna upptag. Tifa fick ett spår med upptag och ett slut efter ca 150m. Kiros fick upptag och två pinnar på ca 200m.

Kiros nya spårsele

Kiros nya spårsele

Hundarna skötte sig utmärkt hela bunten!

Tifa vimsade lite innan jag fick henne att leta upp spåret rakt ut men när hon väl hittat spåret valde hon rätt håll och tuffade på i spåret som tåget. Yuffie spårade jättefint även om hon nog tyckte att det var konstigt med mig i andra änden av linan. Jag och husse har inte samma teknik med linan och det gjorde henne lite fundersam. Pinnarna plockade hon upp perfekt även när jag försökte lura henne.

Kiros fick sitt allra första spårupptag och valde klockrent fel håll. Ingen skada skedd utan jag lockade tillbaka honom till mig och gjorde ett nytt försök. Vid andra försöket höll jag emot lite i linan för att han inte skulle springa för fort utan analysera lite. Han tog då spåret åt rätt håll och hade inga problem att följa spåret samt hitta pinnarna. Jag tycker att det var ett bra första spårupptag. Jag tror att Kiros lärde sig något av det.

Rumba fick två spårupptag. Hon har inga som helst problem att riktningsbestämma spåret. Pinnen jag lagt som slut hittade hon också och levererade snyggt till mig. Duktig liten flicka! Hon gjorde samma sak vid bägge upptagen.

2 Comments

Carro says:

Så fin selen blev


puckolinas says:

Tack! Nästa projekt blir en nomesele till Rumba och en vettig promenadsele till Yuffie som passar när hon har sommarfrisyren. Hurtta-selen är för stor när pälsen är borta.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *