Skönt när planen fungerar

Jag skrev tidigare om att jag skulle lägga om träningen av rutan med Kiros. Det momentet förstår han verkligen inte vitsen med att köra flera gånger i rad. Igår kväll åkte vi ut på klubben och jag skulle testa att träna rutan på mitt nya tänkta sätt. Ut med rutan direkt och tillhörande targetplatta i mitten. Därefter tog vi en promenad.

Jag började Kiros träning med ett skick på rutan. Resultatet blev bra fart, rakt in och fint stopp på kommando, perfekt med andra ord. Naturligtvis dunderbelöning till killen. Sedan gick vi och gjorde annat innan det blev ett nytt skick på rutan. Under träningen blev det totalt fyra skick på rutan och alla fyra blev bra. Det här är rätt väg att gå och det kommer att gå att träna in rutan på längre avstånd. Tidigare träning kändes inte så utan då kändes det mer som om slumpen avgjorde om Kiros hittade rutan eller inte efter ett träningspass. Igår var det inget snack om saken utan det var verkligen ett aktivt val att ta sig till rutan.

Receptet är alltså ett skick på rutan och sedan träna något annat. Efter en stund kan jag skicka Kiros på rutan igen. Hela tiden blanda rutan med andra moment, inte nöta rutan alls.

2 Comments

Marie says:

Kul!


Yvonne E says:

Skoj att du ”hittat” en träningsform som passar Kiros. 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *