Tripp till Falun med Kiros

Rumba är i höglöp och i söndags delade vi på hundarna. Igår under tiden jag jobbade fick Kiros vara hos svärmor. Det var säkrast så även om jag tror att vår förstärkta grind håller honom inne i sovrummet. Sedan har vi ytterligare ett kompostgaller som avdelning in till Rumba. Jag väljer dock att inte lita på varken tik eller hane under löp. När jag så hämtade honom igår eftermiddag passade jag på att sitta en stund och prata med svärmor. Då ville Kiros bli kliad bak och ofta kliar jag honom på insidan av låret. Han verkar gilla det. Igår kändes inte allt som vanligt utan paketet hängde alldeles för långt ner. När jag kollade upp det var Kiros pung minst dubbelt så stor som normalt. Väldigt varm var den också. Kulorna fick jag leta efter för det kändes väldigt vätskefyllt. Jag ringde jouren på Falu djursjukhus. Efter en stunds samtal enades vi om att Kiros inte var så dålig att han behövde komma in akut utan kunde vänta till idag. Jag ringde på morgonen och fick en tid 14.00 men eftersom även det var en akuttid kunde det bli väntetid.

Ett oformligt paket på Kiros för tillfället

Ett oformligt paket på Kiros för tillfället

Idag var läget oförändrat på Kiros. Pungen var svullen, varm och rödfläckig. Jag och Kiros åkte till Falun och väl där fick vi vänta för strax efter oss kom det in en ormbiten hund som var ordentligt svullen i nosen. Naturligtvis gick den före. I väntrummet tyckte jag att Kiros betedde sig som om han har ont. Nog för att Rumba höglöper hemma men när han är 10 mil från henne borde han kunna slappna av. Det gjorde han inte utan vankade runt, satt en kort stund för att sedan fara upp igen. Absolut inte likt Kiros! Efter en timme i väntrummet somnade han av ren utmattning en stund men då var det vår tur.

Jag tempade honom hemma igår och då var den 38,5. Idag hos veterinären var den 38,9. Samtidigt flämtade Kiros enormt och han hade även druckit rätt så mycket vatten i omgångar. Just det att han drack mycket reagerade svärmor på igår också. Veterinären tittade på honom och konstaterade snabbt att hon aldrig sett något liknande. Hon konsulterade veterinären som är specialist på fortplantning och kom sedan tillbaka för att försöka få ur lite vätska för att kolla ev bakterier. Med tanke på hur mjukt det var trodde hon att det skulle rinna ut av sig själv bara hon stack in en kanyl. Icke sa nicke, det hände ingenting mer än att Kiros höll andan. Det blev ett nytt försök med en spruta för att suga ut lite vätska. Det kom inga större mängder då heller men i alla fall två droppar som hon kunde kolla närmare på. Jag blev väldigt imponerad av Kiros som trots att det gjorde ont, han höll andan varje gång veterinären gjorde något med pungen, inte protesterade någonting. Han bara härdade ut utan ett pip. Efter en stund hade veterinären kollat vätskan och kom tillbaka med meddelandet att det inte fanns några bakterier. Slutsatsen blev att det var en inflammation och Kiros blev ordinerad Rimadyl i sju dagar. Om det inte blir bättre måste vi återkomma. Mitt mattehjärta är inte ett dugg mindre orolig kan jag säga.

Kiros somnade medan vi väntade på analysen

Kiros somnade medan vi väntade på analysen

Det känns som vanligt när jag varit till veterinären, inga riktiga svar utan bara fattigare. Nu behandlar vi Kiros med antiinflammatoriskt utan att vara säkra och hoppas på önskat resultat. Jag gillar inte att vara i denna situation! Håll tummarna för att det är en inflammation i pungen och inte något annat.

5 Comments

Erika says:

Hoppas verkligen att Rimadylen gör sitt och att Kiros snart är piggare igen.


Carro says:

Håller givetvis tummarna för att han snart är sitt vanliga jag igen


Tina och Kim says:

Hur går det för Kiros? Tänk att det ”alltid” ska vara något 🙁


puckolinas says:

Ingen skillnad idag men jag hoppas att det händer något inom ett par dagar. Jag tyckte att han var något svalare i alla fall.

Klart att det alltid ska vara något med en flock hundar. Chansen att det händer något är större.


Yvonne E says:

Usch då…! Men, så duktig han var hos vet.
Håller med dig om att man blir fattigare men oftast inte får några ordentliga svar.
Håller tummarna för att det ger sig snart.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *