Dagens hjälte

wpid-20150109_135611.jpg

Loova

Dagens hjälte, eller rättare sagt gårdagens hjälte, heter Loova. På morgonpromenaden igår gjorde Loova som hon brukar göra, plocka upp avvikande saker i munnen. Igår var det en pappåse från Ica Maxi i storleken som man använder till fikabröd. När Loova började jonglera med påsen inser jag att påsen inte är tom. Jag tog för givet att det bara var skräp längs vägen som Loova hittat men när jag bytt till mig påsen från Loova hittar jag en plånbok i påsen. Den fick följa med hem, inte speciellt långt då Loova hittade den ca 30 m från vårt hus. Vi hade gått förbi kvällen innan och då låg inte påsen/plånboken där. I plånboken hittade jag körkortet till en äldre dam och då allt innehåll låg slängt i stora sedelfacket insåg jag att denna plånbok mest troligt är stulen. Allt utom eventuella kontanter verkar dock finnas kvar i plånboken. Kvinnans telefonnummer hittade jag på Eniro och jag ringde henne flera gånger under dagen utan att få tag på henne.

På kvällen ringde en man och frågade varför jag hade ringt hans mamma flera gånger under dagen. Lättnaden blev stor när jag talade om att jag hade hans mammas plånbok hos mig. Kvinnan hade blivit av med den på fredag förmiddag när hon var på Ica Maxi för att handla. En kvart efter att mannen ringde stod han innanför vår dörr och återfick plånboken. Han berättade att mamma var helt förstörd efter händelsen och vågade inte svara i telefonen när det ringde främmande nummer. Kvinnan var 87 år gammal. Det blev i alla fall ett lyckligt slut på allt och när mannen fick höra att det var Loovas förtjänst att plånboken upphittats frågade han vad Loova kunde tänka sig i hittelön. Efter en liten stunds betänketid fick jag fram ett svar och under dagen har mannen levererat hittelönen.

2015-01-26 17.14.54

Hittelönen bestod av 10 kg levergodis

Nu tror jag att vi har träningsgodis för lång tid fram över. Förutom dessa 10 kg har vi ett kilo som jag köpte tidigare när Arken Zoo hade kampanj samt några små påsar med foder (ca 2 kg). Det känns dock mycket bättre att Loova får hittelön än att jag får det.

 

 

2 Comments

Carro says:

Duktig hon var och vilken härlig hittelön.
Jäkla skräp som snor plånböcker av äldre


Yvonne E says:

Oj… ingen dålig hittelön!
Den här gången var det ju bra att hon plockar med sig saker. 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *