Hundägarens värsta beslut

Det värsta som finns när det kommer till hundägandet är att det tar slut någon dag och att jag som hundägare måste ta beslutet. Vi har kommit till en sådan tidpunkt och ja, vi har sett den komma. I samma stund som jag upptäckte knölarna på halsen på Tifa förstod jag att vår tid var begränsad. Knölarna minskade i storlek när vi satte in kortison men det fristen blev kortvarig innan de började växa igen. Idag var tyvärr dagen då Tifa sade stopp. Knölarna påverkade hennes andning och hon fick ingen ro pga det. Efter ett samtal till veterinären somnade Tifa in vid 9-tiden nu på morgonen.

Vår älskade trollunge i somras

Vår älskade trollunge i somras

Tifa är anledningen till att det bor flera collie i vårt hus och vi har gjort så himla mycket tillsammans. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig och vi har en tid av anpassning till flockens nya sammanställning framför oss. Loova har i alla fall fått lära sig att åka kana på golv. Det har alltid varit Tifas specialitet, att bara för att det är kul ta fart och åka kana om golvens yta tillåter det. Vårt hallgolv fungerar perfekt enligt Tifa. Kiros får vackert lära sig att tvätta sig själv. Han har varit bekväm och ställt sig hos Tifa när han tyckt att det var tvättdags, som den perfekta mamma Tifa var ställde hon naturligtvis upp på det.

Vem som tar hand om Tifas jobb som björnlarmare vet vi ännu inte. Det har varit så lyxigt att bara titta på Tifa för att veta om vi har björn i närheten när vi är i skogen även om hon har skrämt slag på oss ibland. Som den första påsken vi firade i vår stuga och Tifa flyger vrålande ur bilen med rest ragg. Jag misstänker att den björnen var rätt så nära. Inga andra rovdjur fick henne att reagera på det viset.

Nu tar vi ledigt från allt vad hundträning heter en tid framöver. Det är liksom ingen idé när hela flocken är ur balans. Loova verkar ha tagit det väldigt hårt och är låg. Hon är den som gärna ha legat bredvid Tifa de senaste dagarna.

Vila i frid älskade vän och tack för allt!

10 Comments

Anne Randerz says:

Tänker på er


Bettan says:

Så sorgligt när man är tvungen att fatta detta hemska beslut. Kram på er


Tanja says:

Usch vad hemskt. Jag lider med er.


Tina och Kim says:

Blir så ledsen. Har alltid tyckt att hon har varit en underbar hund. Jag är så glad över att Kim är hennes kopia.


Wanda says:

Kände inte Tifa men på något sätt kände jag henne ändå. Tänker på er och ta hand om er alla. Kram


Camilla Nilsson says:

Lilla Tifa ❤. En mycket speciell dam. Minns när hon och Yran fann varandra på Villingsberg 😍. De var lite av samma skrot och korn. Jag tänker på er och vet att Tifa väntar på Yran och sin flock vid regnbågsbron ❤. Stora kramar!


puckolinas says:

Marie-Louise hade pratat med Rex och Yran om Tifa. Varje gång hon nämnde Tifas namn viftade Yran på svansen. De gillade verkligen varandra och det är kul att de har fått möjligheten att träffas den senaste tiden.


Yvonne E says:

Fina Tifa 🙁
Kram till er.


Carro says:

Fy så tråkigt. Skönt ändå att hon fick många fina år med er


karin says:

Beklagar! Tufft att mista sina gamla vänner!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *