Veckans utmaning

Nu kommer ni tro att det slagit runt helt för mig, men jag kan intyga att så är inte fallet. Jag har det senaste dygnet funderat på träning men inte den normala lydnadsträningen som jag brukar ägna mig åt utan utställningsträning. Det hela började med att jag pratade med en vän om en domare på en utställning här i vår och när tanken på att eventuellt åka på den utställningen formades i mitt huvud kom även tanken på att lära Loova att ställa upp sig helt själv. Naturligtvis måste jag vara inblandad och ge henne lite direktiv och kommandon men jag vill helst inte peta på mina hundar i utställningsringen. Det ser så mycket snyggare ut med hundar som ställer sig själv. Problemet med Loova är att hon gärna ställer bakbenen in under sig och hon kan se mycket snyggare ut än så.

IMG_2519På bilden ovan har Bettan ställt bak hennes bakben något, inte speciellt mycket men tillräckligt för att det blir en bra harmoni. Frambenen är dock lite långt fram. Mattes hjärta är en elegant liten tös!

IMG_2560Här står bakbenen mer in under Loova och hon ser kortare ut i ryggen. Inte heller frambenen är bra placerade.

Nu ska jag alltså träna in några kommandon som jag ska använda i utställningsringen för jag vill verkligen ge Loova en riktigt ärlig chans på de få utställningar vi kommer att åka på. Konkurrensen är tillräckligt stor bland collie utan att jag ska vara den svaga länken och Loova är en snygg hund. Det kommer att bli engelska kommandon för jag vill spara de svenska orden till lydnadsträningen.

Jag har en bild i mitt huvud av hur jag vill att det ska se ut men är ännu inte riktigt säker på vägen till min målbild. Det löser sig antagligen när jag sätter igång.

1 Comment So Far

Ragnhild says:

Smart! Kommer att bli kanon.Hon är fin tösen!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *